Dallam Klub 2400 – Junkies

Junkies legújabb dala a munka nélkül maradt zenészekről, vendéglátósokról szól, akiknek a legkönnyebb odavetni, hogy  El lehet menni dolgozni. Az új nóta második versszaka a mindenhez (IS) értők hozzászólásaiból lett összerakva. A valóság persze ennél sokkal bonyolultabb, de ebbe talán ne is menjünk bele…

“A dal szövege és üzenete elég magától értetődő. Az “el lehet menni dolgozni” a leggyakoribb reakció, amit zenészek kapnak, kérdés, hogy azoknak is ezt mondják-e, akiknek elmosta a vetését az ár. A második-, “vendéglátós” versszakot konkrétan suttyó kommentekből raktuk össze, amit egy kétségbeesett kifőzdés posztja alatt találtunk. Nem vagyunk panaszkodós arcok, szóval próbálunk iróniával tekinteni a helyzetre, viszont ha komolyra kell fordítani a szót, a zenekar tagjai egységesen szolidárisak mindenkivel, akik a korlátozások miatt nem dolgozhatnak, vagy a megélhetésük veszélybe került. Vendéglátósok, szórakoztatóiparban és kulturális szektorban dolgozók, kisvállalkozások, veletek vagyunk! ” –  nyilatkozta Szekeres András, a zenekar énekese.

A dal, valamint a hozzá tartozó videóklip elkészült, és tényleg: csak optimistán: egyszer vége lesz ennek az őrületnek, kitartást minden érintettnek!

További friss információk, hírek a zenekarról:

Junkies

Dunaujvaros