Dunaújváros kedvence 2019 – második forduló

Rengeteg ajánlás érkezett, köszönet érte, így tegnap estére kiderült, hogy az olvasók szerint melyik az az 5 jelölt, akikre a második fordulóban majd szavazni lehet. Újoncok, korábban éppen lemaradt jelöltek, de vicces ajánlatok is érkeztek, egy biztos, idén is izgalmas szavazásra számíthatunk.

Idén rájuk lehet szavazni,
december 30-án este 9 óráig lehet leadni támogató voksunkat,
eredményhirdetés pedig december 31-én várható!

Duna-parti kilátó

Építése során elég sok bírálatot kapott, de valljuk be halkan, már az átadása előtt hatalmas forgalom volt az amúgy “elzárt” építési területen, mindenki kíváncsi volt rá, milyen a kilátás erről a nem mindennapi szerkezetről.
Szloszjár György, Stéhli Zoltán, és Bőhm Gábor tervezők, nyertes pályázók egy olyan kilátót terveztek, amely benyúlik a felső Duna-parti részre, és amely méltó módon köti össze a felújított főteret a dunai panorámával. Az amúgy is csodás panoráma egy igazán különleges kilátóponttal gazdagodott, a sajnálatos rongálások ellenére csak remélni lehet, hogy még sokáig lehet a város egyik látványossága.

Legendás Falatozó

Mondhatni egészen új szolgáltató egység a bulisoron, ami természetesen nem csak a hétvégén van nyitva, ha nincs koncert a szomszédban, akkor is be tudsz ugrani egy pizzára, hamburgerre, sült krumplira, vagy hagymakarikára. Próbáld ki, én is már megtettem, szerintem nem fogsz csalódni!

  Legendás Falatozó

Aranyudvar Mesezenekar

Az Aranyudvar mesezenekar 2013-ban alakult azzal a céllal, hogy vidám, szórakoztató, interaktív műsort adjon gyerekeknek, és felnőtteknek egyaránt. Célközönség a 0-99 éves korosztály. Műsoraik saját szerzeményekből, mesékből állnak, melyek által bevezetik a közönséget Aranyudvar Birodalmába. Fellépéseiken a gyerekekkel való közös táncok, zenélések, találós kérdések tanító jellegűek, mely előadásokat sok kellékkel színesítik. Fontosnak tartják tehát a játékos tanulást és a tanulságos játékot. A kezdetekben négytagú zenekar mára nyolc főre gyarapodott és a dalokat teljesen élő hangszeres produkció keretén belül adják elő. A zenekarnak 2015-ben megjelent országos terjesztésben a “Dalos Tanya udvarán” c. lemeze, jelen pillanatban a második lemez felvételei folynak, ami várhatóan 2020-ban fog megjelenni.
A történetek főszereplői: Korál Sellő (Arany Réka), Esthajnal Tündér (Ranklné Juhász Brigitta), Mandala Kobold (Bezerédi Enikő), Gyöngyvirág kiskalóz (Göbölös Virág), Bojtorján középkalóz (Kurkó Lajos), Pítőr nagykalóz (Poszt Péter), Gombóc a hajószakács (Bosnyák László) és a kalózok vezetője, Borostás Kapitány (Udvari Péter).
Ha egy igazi nagy kalandra vársz, látogass el egy koncertjükre, nem fogod megbánni!

  Aranyudvar Mesezenekar

Dunagyöngye Halászcsárda

Szerintem kár is bizonygatni, hogy a dunaújvárosi halászcsárda halászléje a legjobb a környéken, de ha elég messze járunk, akkor is elég jó hivatkozási alapot nyújthatnak a hazai ízek. A helyben fogyasztást az étterem belső kialakítása, alkalmanként élő cigányzene, valamint Vankóné Dudás Juli nép-, és  festőművész képei teszik hangulatosabbá, nyáron pedig a külső teraszon lehet hűsölni a Szalki-sziget fáinak lombkoronájának árnyékában.

  Dunagyöngye Halászcsárda

Munkásművelődési Központ

Népmesepont, Vasas Táncegyüttes, Bódy Gábor Filmklub, Open Mic koncertsorozat, Versszínpad, Kézműves kincsek vására, remek előadások, és rengeteg, szinte felsorolhatatlan program, ahol kicsik, nagyok is jól érezhetik magukat.

  MMK Dunaújváros

Szavazni a megfelelően kiválasztott képre kattintva lehet, és a voksolás során nem kell megadni semmiféle adatot, és ha szeretnél, naponta is szavazhatsz kedvencedre!

KATTINTÁSRA FELKÉSZÜLNI!

A 2019-es szavazás médiapartnerei:

Dunaujvaros