Dallam Klub 2400 – Aranyudvar Mesezenekar

A Télapó még nem pihenhet, hiszen az Aranyudvar Mesezenekar legújabb videójának köszönhetően még újabb kellemes perceket tölthetünk el a kedves öreg nagyszakállúval. Fogadjátok sok szeretettel új dalukat, melynek címe: Újra itt van a Télapó

Vajon mi történik, ha egy néptáncos és egy rockzenész találkozik? Valószínű, hogy sokan rávágnák: alakítanak egy Folk-Rock zenekart, ám ebben az esetben ez nem így történt.
Arany Réka és Udvari Péter még 2013 szeptemberében egy civil összefogás révén találkoztak, a közös munkák során pedig Réka egy versecskét adott Péternek. A vers egy kiskakasról szólt, aki megvédte birodalmát, a tanyaudvart az éhes kányától, és így ő lett az udvar királya. Péter nem menekült el kihívás elől, és elkészítette egy a vershez illő dalt. Ekkor indult el minden.
A vezetéknevek összemosása után megalakult az Aranyudvar Mesezenekar. Réka meséi alapján hamar összeálltak a karakterek is. A Sellő királylány, a Kalóz, a Tündér, és vidám Kobold. A zenekar hamarosan újabb tagokkal bővült Juhász Brigitta és Adrián Anikó személyében. Réka és Péter belevágtak a dalok írásába, így hamar, szinte egy év leforgása alatt elkészült egy lemeznyi dal, arról nem beszélve, hogy a koncertek is megszaporodtak. 2015 végén már kézzel fogható volt munkájuk gyümölcse az első lemezük képében, ami a „Dalos Tanya Udvarán” címet viselte.
Az album sikere és a folyamatos meghívások eredményeként a zenekar szerette volna hangszeres, „élő” koncertekké alakítani műsorait, ezért további tagok érkeztek a csapatba. Az így hét tagúvá vált Aranyudvar Mesezenekar azóta megállás nélkül dolgozik.
forrás: lokal.hu

Aranyudvar Mesezenekar

Dunaujvaros