Dallam Klub 2400 – 4tress

“Bárhova tart az út, magammal cipelem Dunaújvárost”
4tress – Libertad

Lábadi Ádám, vagy ahogy a zenész körökben jobban ismert: 4tress, dunaújvárosi hip-hop előadó, új videóval érkezett, Fiatal Veterán barátjának közreműködésével készült kép-, és hanganyag címe: Semper Fidelis. A dal a népszerűbb digitális zeneszolgáltatóknál is elérhető.

“- 2006-ban kezdtem el a zenével foglalkozni, még általános iskola 6. osztályában. A bátyám és barátai akkoriban Outsiderz néven rappeltek és már akkor érdekelt ez az egész. A legjobb kifejezőeszköznek tartom. 2012-ig amatőr szinten ment, de a kezdetektől vérkomolyan vettem.
2012-ben alakultunk meg, mint Mocskos Márka (Masta, N-Dee és jómagam, mint 4tress) és 2013-ban csatlakoztunk Joó Laci (BeatKOHO) által a Wandallz zenei társulathoz. Továbbra is töretlenül élünk és dolgozunk az álmainkért, céljainkért.”

“- Túlnyomó többségben saját zenei alapokra készülnek a dalok. Minden esetben az instrumentál az első, amit kiválasztok, mielőtt megszületik a téma és elkezdődnek a felvételek. Egy ideje rögtönzött sorokban rögzítem a vokálokat. Ez azt jelenti, hogy nem írom meg a szöveget, hanem a zenei alap hangulatára „ráéneklem” azt, ami kijön belőlem. Ez egyfajta szövegi improvizáció. Eleinte nehezebbnek tűnt, de már olyan magas szintekre fejlesztettem, hogy ha nagyon elvisz a zene hangulata 2-3 óra alatt is megszülethet egy dal. Így sokkal életszagúbbnak és őszintébbnek érzem minden sorát, amivel a hétköznapokban szinte bárki tud azonosulni kortól és nemtől függetlenül. A legtöbb időt és energiát az utómunka igényli, azaz a mix és a master. A zenei alapokban és a véglegesítésekben fontos szerepet játszik Skanna Beat barátunk is akivel körülbelül 3 éve dolgozunk együtt.
(…)
– Sosem gondolkodtam kicsiben, még ha az anyagiak nem is teszik sokszor lehetővé az őrült ötleteim megvalósítását. Egy mondatban: lehető legprofibban felépített zenék és videoklipek. Liszkai Gabival kimerítjük a maximalizmus fogalmát :). A jövőben kötetlen zenei stílusban tervezek alkotni, ragga vokálok és tartalmas szövegek kíséretében. Egy dolog biztos, hogy minden produkcióm értéket fog képviselni.”

Százhatvanezer megtekintést ért el a dunaújvárosi dal – duol.hu 2019.03.09.

A helyszín sokaknak ismerős lehet, a videoklipet a dunaújvárosi evangélikus templomban készítették.

4tress

Dunaujvaros