Dallam Klub 2400 – Aranyakkord

Kiss Tibi és Vastag Gábor duója az Aranyakkord izgalmas dalgyűjteménnyel jelentkezett május végén, aminek segítségével bepillantást nyerhetünk, hogy hogy készülnek a dalok, milyen hangulatban zajlanak a próbák.

Zenekarról, a közös munkáról

Kiss Tibi: Akkor alakult az Aranyakkord, amikor feltornyosult egy olyan mennyiségű nóta, amivel már kellett valamit kezdeni. Én ugyan játszogattam ezeket újra meg újra, hogy legalább ne felejtsem el őket, de ezt egy idő után azért meguntam. Közben Vastika mindig itt volt tőlem három méterre a stúdióban, így gyakran leült mellém gitározgatni, ő volt az első, aki hallotta a dalokat. Aztán egyszer jött egy felkérés, amit eredetileg szerzői estnek terveztek és csak engem akartak meghívni, de egyrészt nem akartam egyedül menni, másrészt addigra emocionálisan mi már megalakultunk, itt léptünk fel először együtt Aranyakkordként.
Vastag Gábor: Ketten vagyunk a produkcióban, de Tibi az Aranyakkord motorja, fő generátora, ő az, akinek percenként nyolcezer gondolata van. Amikor elkezdtük, mi sem tudtuk, hogy mi jöhet ki ebből, korábban egyikünk sem volt ilyen formációnak a tagja, nem láttuk előre, hogy képes-e lekötni az embereket másfél órán keresztül. Ezeknek a koncerteknek más az egész vibrációja, mint egy rock and roll bulinak, ahol üvöltő erősítők vannak a színpadon, teljesen máshol mozgat meg, a közönséget is máshogy inspirálja. Az Aranyakkord nem akaratból jött létre, hanem egyszerűen csak lett és egyszer csak azt vettük észre, hogy már a hatodik koncertet adjuk New Yorkban.

Kiss Tibi és Vastag Gábor: Úton lenni maga az inspiráció
teljes interjú, a Marie Claire oldalán itt olvasható

Dalok a bolhapiacról című anyagról

„Most a nézők is képet kaphatnak a dalok születéséről. Ez egy kis werkjelenetekkel színezet, zenés kisfilm, amiben a muzsika játssza a főszerepet, Lajkó Félix a vendégünk és természetesen velünk van állandó szívbéli percussionistánk Gábor Andor UFO is” – meséli Tibi. A felvételen így teljesen élőben muzsikálnak és a 15 dal között több olyan is hallható, melyet korábban csak fellépéseiken játszottak, de félig kész számok is helyett kaptak a filmben. „Teljesen hozza a koncertjeink hangzás- és képivilágát”– teszi hozzá Vasti. A kisfilmet egyébként a több Aranyakkord-klipet is jegyző sinco készítette.

Dalok a bolhapiacról – less be az Aranyakkord alkotói műhelyébe – blog.tixa.hu

Természetesen érdemes a zenekar facebook oldalát is követni, mert a dalokról maguk az alkotók is mesélnek. No meg persze friss információkat kaphatunk arról, hogy hol lehet őket elcsípni, ha élőben is meghallgatnánk zenéjüket.

Aranyakkord facebook oldala

És a nyárvégi Aranyakkord sláger, a Táncoljatok és énekeljetek

Dunaujvaros