Dallam Klub 2400 – Black Nose & Purple Hands

Pszicherotik dreamrock egy dunaújvárosi fiatalokkal teletűzdelt zenekartól, a Black Nose & Purple Hands-tól. Kár is lenne taglalni ki milyen zenekarból, bandából és zenei közegből érkezett, ez a formáció, – a többi fiatal generációhoz tartozó együtteshez hasonlóan – működik, szinte tökéletességig fejlesztett gépezetként hat az emberre. Hiába, a rutin, és az évek… és természetesen jó látni, hallani őket, jó elmerülni zenei világukban. A zenekar ugyan 2020-ban alakult, bemutatkozó 4 számos lemezük pedig most októberben jelent meg. Az album címe: Erotic, mely a legtöbb zenei portálon már megtalálható.

A Black Nose & Purple Hands zenekar tagjai:

Sairam Al’Atti – ének, gitár
Gerdesits Pali – gitár
Hédl Áron – basszus
Bódis Bence – dob
Emődy Botond – szinti, vokál

Sairam Al’Atti 2020 februárja környékén kezdte írni dalait egy örökké tartó(nak tűnő) betegszabadság során. Hónapokig az otthon diszkrét homályában fejlődött a projekt, míg meg nem mutatta a dalkezdeményeit kedves pajtásának, Gerdesits Pálnak, akivel együtt gyúrták tovább a koncepciót. Atti ötleteiből és Pali gitárjátékából merítkezve születtek meg az első dalok, melyek kidolgozásához és élő előadásához az évek során további társak érkeztek. Volt több tagváltás és fordulat, mígnem összeállt a jelenlegi felállás 2023 során. Bemutatkozó EP-nk, az EROTIC 4 dalt tartalmaz, a felvételek a NoLatency és az Echo Stúdióban készültek, a keverés és a master Zwickl Ábel munkája.
Black Nose & Purple Hands célja egy olyan zenei atmoszféra megteremtése, amely felidézi a vintage softcore erotikus filmek zenei világát, ám azt meglepetés(és egyben szükség)szerű noise rock elemekkel ellenpontozza.
Szeretnénk még mélyebben elmerülni ebben a néha egészen kaotikus pszicherotik világban, és szeretnénk minél érzékletesebben megeleveníteni azt. Az EROTIC kislemez sokkal jobban bemutatja a szebbik soft/dream rock arcunkat, mint a zajrock oldalunkat, amely igazán csak élő szituációban előtörő improvizációként testesül meg jelenleg – ezt szerencsére nemsokára koncert formájában a közönségnek is meg tudjuk mutatni. Ezen kívül nagyon szeretnénk zenélni és fellépni szokatlan (pl. tető, elhagyatott gyárépület, erdei tisztás, panelház lépcsőháza, idősek otthona etc) és kevésbé szokatlan helyszíneken is (fesztivál, klub, ilyesmi).

forrás: recorder.blog.hu – Rock ‘n’ roll és softcore erotika – Magyarradar: Black Nose & Purple Hands

Talán hamarosan Dunaújvárosban is?! Ugye?

További friss hírek, érdekességek, koncertidőpontok:

Black Nose & Purple Hands

Dunaujvaros