Dallam Klub 2400 – Siklósi Balázs

Siklósi Balázs neve talán nem annyira lehet ismerős mindenkinek, névváltás előtt városunkban a The Four Walls Band, Jambon énekeseként indította zenei pályáját, melynek eddigi talán csúcspontja, amikor 2017-ben beválogatták a We Will Rock You musical szereplőgárdájába – melynek zenekarában a szintén dunaújvárosi Almann Gergely is közreműködött -, nem is akármilyen szereplőként, de erről talán meséljen maga az énekes:

– Britney Spearst játszod a musicalben, ami nem egy általános szerep…
-És nem is férfias a hangja (nevet). A történet viszont 300 évvel később játszódik, amikor a zene halott, egy globális, virtuális világban élnek az emberek, nem létezik élőzene, nem léteznek barátságok. A lázadók, a bohémok viszont küzdenek a hatalom ellen, de ők maguk sem tudják, hogy annak idején mi történt, töredékekből, szófoszlányokból hallják a neveket, így aztán fogalmuk sincs, hogy Britney Spears nő, Ozzy Osbourne pedig férfi volt…
– Említetted, hogy Queen rajongó vagy, hogy érintett, amikor Brian May szólógitáros megnézte a próbát a Queen budapesti koncertje előtt? Én elájultam volna…
-Én sem találok rá szavakat. Tényleg nehéz megfogalmazni. Világsztárként nyugodtan mondhatta volna a meghívásra, hogy köszönöm, de nem érek rá. Brian May viszont nem csak egy percre ugrott be fotókat készíteni, hanem velünk töltött két órát és imádta.  A próbáról képeket is közzétett a közösségi felületein. Amellett, hogy hatalmas megtiszteltetés volt látni őt, nekem személyesen is életre szóló élmény marad a találkozás. Alázatos, fantasztikus zenész, és a gyerekkori álmom vált valóra.

A teljes cikk, interjú ITT olvasható: szinhaz.org

A nagyobb ismertséget hozó produkció után Balázs nem pihen, szóló énekes karrierjét építi, reméljük még sokat hallunk róla, tőle! Most pedig szóljon a Mindig van tovább, ami március végén került fel a világhálóra.

 

Dunaujvaros