Dallam Klub 2400 – Balogh Máté


Balogh Máté
fotó: Orchestr BERG facebook

Balogh Máté már szinte egyet jelent a várostörténeti blog zene világnapi zenés hírfolyamával, így volt ez tavaly, tavalyelőtt is, így kár lenne megszakítani ezt a már hagyománnyá érett folyamatot, hiszen idén is van miről beszámolni, hírt adni.
Ha csak az idén, 2024-ben szerzett díjakat, elismeréseket szeretnénk felsorolni, így nézne ki a nemzetközileg is elismert lista:

  • Music Madness Project egyik győztese (Durham, NC, USA)
  • A Das Rucksack Project egyik győztese (Ausztria)
  • 1. díj – ’Friedrich Schiller’ Zeneszerzőverseny (Trieszt) 

Különleges darabok, egyedi, kortárs művek világszerte, sikerek, többek között mindezekről is szó esett a Hangok közt című műsorban, ahol Dinnyés Dániel faggatta a fiatal zeneszerzővel.

És kár lenne nem belehallgatni Máté egyik darabjába, ilyen például az Eine kleine Stadtmusik című zeneműve, mely Rozsda Endre Város című festménye előtti tisztelgésnek tekinthető. Akik megszólaltatták, életre keltették a darabot: Réman Zsófia – fuvola, Bartek Zsolt – klarinét, Horváth Balázs – melodeon, Varga Oskar – hegedű, Rohmann Ditta – cselló, Nevelő János – ütőhangszereken játszott, illetve maga a zeneszerző szavalóként vett részt a nem mindennapi előadásban.

És a végére még egy aktuális érdekességre szeretném felhívni az olvasó figyelmét. Október 3-án mutatják be a hazai mozikban a Január 2. című magyar filmet, melynek zenéjét Balogh Máténak köszönhetjük. Kíváncsian várjuk, és természetesen további sikereket, darabokat, koncerteket a világ minél több pontján!

További friss információk:

baloghmate.com

Balogh Máté

 

 

 

Dunaujvaros