Treplánék levelet írtak


Dunaújvárosi Hírlap – 1973. november 16.


Kemény játék
/Népsport évkönyv 1972

Treplánék levelet írtak

Dr. Sápi Tibor, a D. Kohász SE elnöke tegnap levelet kapott Budapestről, Horváth Zoltán és Treplán Béla aláírással. Az alábbiakban ezt a levelet ismertetjük.

Tisztelt Elnök Elvtárs!

Először is elnézést kérünk, hogy levél formájában keressük meg önt, mint a Ferencváros jégkorongcsapatának két játékosa: Horváth Zoltán és Treplán Béla.
Úgy érezzük, hogy a vasárnapi szép és ünnepélyesnek ígérkező műjégpálya avatásakor súlyosan vétettünk. Az azóta eltelt három nap még jobban megvilágította bennünk, hogy milyen helytelenül, sportemberhez nem méltóan cselekedtünk úgy Önökkel, mint a sportot szerető dunaújvárosi szurkolókkal szemben. Átérezzük, hogy mit válthatott ki Önökből és a jelenlevő nézőkből a botrányos jelenetekkel tarkított jégkorong-mérkőzés. (A levélírók e kifejezésével nem értünk egyet. Szerintünk a mérkőzésen semmiféle kirívó szabálytalanság nem történt, egészen a harmadik, harmad hatodik percéig. – A szerkesztő megjegyzése.)
Hogy milyen következtetést vonhattak le a pálya építői, s szurkolók, a város megjelent vezetői, akik azon az estén szerették volna látni munkájuk eredményét.

Felavatták a dunaújvárosi műjégpályát

Tudjuk és érezzük, hogy nagyon rossz hírverését választottuk e szép, férfias sportágnak, hogy csalódást és csúnya ünneprontást szereztünk a dunaújvárosi embereknek. Felelőtlen tettünkért az Elnök Sporttárson keresztül szeretnénk bocsánatot kérni az egész dunaújvárosi közönségtől, a klub és a város vezetőitől, mindazoktól, akik e szép létesítmény létrehozásán fáradoztak. Mindenkitől akiket a botrányos jelenetek jogosan felháborítottak.
Tisztelt Elnök Sporttárs! Levelünk megírását senki nem erőltette. Nem a várható büntetéstől való félelmünk, vagy jogos büntetésünk enyhébb ítéletének reményében vettük kezünkbe a tollat, hanem az őszinteség és megbánás hatására. Büntetésünk jogosságához kétség nem fér, partnerek és résztvevői voltunk az eseményeknek, tudjuk, ez számunkra kemény ítéletben nyilvánul meg majd. Mégis azt kérjük, legyen segítségünkre abban, hogy levelünk eljusson mindazokhoz az emberekhez akiket cselekedetünkkel mélyen megbántottunk.
Elnök Sporttárs! Úgy érezzük, hogyha ebben segítségünkre lesz, és a sportszerető dunaújvárosi szurkolókhoz eljut e bocsánatkérő levél, akkor valami keveset jóvátettünk mindabból amit elkövettünk a jeges sportot kedvelő és szerető emberek ellen.
Befejezésül, Tisztelt Elnök Sporttárs, még csak annyit, hogy a fegyelmi tárgyaláson várható ítélet letöltése után, hibánkat – úgy érezzük – csakis ott tudjuk majd jóvá tenni, ahol azt elkövettük. A sportpályán és csakis sportszerű körülmények mellett. Mégegyszer arra kérjük, hogy levelünket juttassa el valamilyen módon azokhoz az emberekhez akiket ezek az események jogosan felháborítottak.

Sporttársi üdvözlettel

Horváth Zoltán
Treplán Béla

Tegyük emlékezetessé ezt a vidéki pályaavatót

A bejegyzés az Arcanum Digitális Tudománytár segítségével készült.

Jeges kvíz

Dunaujvaros