Vasárnap avatják a műjégpályát


Üst – 1973. november 12.

Jól sikerült a főpróba

Vasárnap avatják a műjégpályát

Technikai okokból lapunk a szokottnál előbb kerül nyomdába, így sokan már a fejlécen feltüntetett idő előtt kézhez kapják, ezért hívjuk fel figyelmüket egy olyan, bizonyára sokakat vonzó sportműsorra, amely először lesz városunkban.

“…óriási dolgok kezdődtek meg”

A dunaújvárosi műjégpályát november 11-én, délután fél négy órakor avatják ünnepélyesen. Az avatóműsorban fellép a dunaújvárosi Papíripari SE műkorcsolya-szakosztálya.
Vajda László, a műkorcsolya 1973. évi férfi egyéni magyar bajnoka, Varga Vera, a műkorcsolya 1973. évi női egyéni magyar bajnoka, a Regőczi-Sallai jégtáncospár, valamint az 1973. évi magyar műkorcsolyabajnokság helyezettjei és az utánpótlás legtehetségesebb tagjai.
A bemutató műsorát az FTC-Bp. Volán jégkorong-csapatának mérkőzése zárja.
A Vidám Park területén lévő műjégpálya a Vasmű útról az úttörőtáboron át közelíthető meg. Az avatóünnepség műsorának megtekintése díjtalan.
Gyermekeink legnagyobb örömére az avatást követő naptól már birtokukba vehetik országunk egyetlen vidéki műjégpályáját.
A műjégpályát a Dunai Vasmű dolgozóinak lelkes áldozatvállalása is segítette megvalósulásában. Felvételünk az építés időszakában egy érdekes pillanatot örökített meg: a vasműben előre összeszerelt világítótesteket viszik ki a pályára.

Egy éve még csak gondolat volt

Egy héttel városunk új, nagyszerű sportlétesítményének átadása előtt kérdeztük meg Kecskés Pált, az építkezés helyszíni vezetőjét, hogy milyen stádiumban van az építkezés. Kecskés elvtárs a következőket mondta:
– A műjégpálya technikai berendezése kész és üzemképes. Jelenleg próbaüzemelést tartunk és az eredmények biztatóak, mert eddig még minden zökkenő nélkül folyik. Elkészítettük az első próbajeget, ami az időjárás viszontagságainak is ellenállt. Ez azt jelenti, hogy plusz 10-12 fokos hőmérsékleten is tudjuk biztosítani a sportolásra alkalmas jeget. Ez a jelenlegi próbajég még gyalulásra és melegvizes kezelésre szorul, de ezek elvégzése után egy kitűnő jégpálya áll majd a nagyközönség rendelkezésére. A folyamatos fagyasztást biztosító hat kompresszor közül négynek a beüzemelését már elvégeztük, a hátralévő két egységet pedig a napokban fejezzük be. Nagy örömünkre szolgált, hogy a vasárnapi próbaüzemnapon már telt ház volt, és a korcsolyát szerető emberek elismeréssel nyilatkoztak az eddigi munkánkról. A pálya teljes elkészültéig még sokat kell dolgozni. Hátra van még a tereprendezés, amit jelenleg is – délelőtt tíz órakor – társadalmi munkások végeznek nagy munkakedvvel. A lejárókat is rövidesen elkészítik úgy, hogy bizakodva nézünk a vasárnapi megnyitó elé. Feltétlenül meg kell még említenem, hogy a pálya határidőre történő elkészülte nemcsak az itt dolgozó munkások és műszakiak munkáját dicséri, hanem azt az önzetlen segítséget is, amit Bezdek Károly üzemfenntartási főmérnök és Schneider Miklós üzemfenntartási gyárrészlegvezető adott a munkák zavartalan elvégzéséhez.
Reméljük, hogy a próbaüzemi látogatottság a hivatalos megnyitás után sem fog csökkenni, és városunk ezen új sportlétesítményére minden sportszerető ember büszke lesz.

A bejegyzés az Arcanum Digitális Tudománytár segítségével készült.

50 éve jégen

Ötven éve indult az álom, egy nyitott pályán, Dunaújváros büszkeségeként, az időt kihívásait kiállván. Hatalmas játékosok és edzők, kiváló csapatmunka, Hat bajnoki cím és kupagyőzelmek, mi sem mutathat jobban. Sok kedves emlék a múltból, mosoly és könnyek egyaránt, A Dunaújvárosi jégkorong örökre szívébe zár.
Ünnepel Dunaújváros! Ünnepel a dunaújvárosi jeges élet, hiszen idén lesz 50. évfordulója mindannak a csodás történetnek, ami 1973-ban elindult és amit azóta is folyamatosan élünk.
Jeges ünnep a miénk, de mindenkit nagy szeretettel várunk a Dunaújvárosi Jégcsarnok területére egy feledhetetlen múlt idézésre, november 11-én, már egészen a reggeli óráktól estébe nyúlóan.

Tervezett programjaink:

  • 8:30 – 9:30 – DABKoriSuli bemutató
  • 9:30 – 14:30 – UP jégkorong bemutató mérkőzések minden korosztályban
  • 14:45 – 16:00 – Angels JSE női jégkorong mérkőzés
  • 17:00 – 19:00 – Gála mérkőzés, a szünetekben műkorcsolya bemutatók, tombola, értékes relikviákkal, nyereményekkel
  • 19:05 – 19:45 – Mérkőzés utáni ünnepélyes ceremónia, felvonulás a jégen, régi játékosaink köszöntése
  • 20:00 – 23:00 Születésnapi Jégfény Party fellépőkkel

Eseményünk tartalma folyamatosan frissül. A programváltozás jogát a szervezők fenntartják!

A belépés a napközbeni eseményekre INGYENES!

Belépő a Jégfény Party-ra: 2.500 Ft
20:00-tól a jégen csak a Jégfény Party-ra megváltott karszalaggal lehet tartózkodni, a lelától látogatása továbbra is díjtalan.

  50 éve a jégen – Ünnepel Dunaújváros! Ünnepel a dunaújvárosi jeges élet!

Dunaujvaros
Previous
Jeges ABC