Dallam Klub 2400 – Tycs

Talán nem sértődnek meg a srácok, le a kalappal, igazán jó zenét raktak össze. Tycs legújabb dalában, B.J volt partner-előadó, a dal, és a hozzá tartozó videó tegnap került fel a népszerű videós portálra. Ebből az alkalomból faggattam városunk rapperét, meséljen a közös munkáról és a dalról.

– Szia Dávid, örülök, hogy újra a fedélzeten köszönthetünk, kérlek mesélj egy kicsit az új dalodról. Alapvetően magányos “kalózként” szoktál szerepelni, most viszont vendég előadóval készült el az új anyag. Milyen szempontok alapján, és hogyan választod ki, kivel dolgozol együtt?
– Szia, sziasztok, üdvözlöm a Dunaújváros mesél olvasóit. Igen fején találtad a szeget, mostanában besűrűsödtek a saját alkotások másokkal karöltve. Ennek két fő oka van. Az egyik az, hogy nagyon sokáig nem igazán nyitottam más előadók felé, akik nem a közvetlen környezetemben voltak. Jeanny sok mindenkivel tartja a kapcsolatot és részben az ő nyomására is szerettem volna végre nyitni én is mások felé. Így 15 év távlatából azt hiszem ideje is volt… A másik ok pedig az, hogy idén Július 1-ején indítottam el a Coldlife Records kiadói tevékenységemet, ami rövid időn belül hivatalossá is vált. Ennek kapcsán pedig szeretném a kiadó tagjait egy kicsit támogatni a közreműködésekkel is.

– B.J az új dalodban szerepel. Ki ő, mit lehet róla tudni, hogy kerültetek kapcsolatba, milyen volt a közös munka, várható-e még ilyen felállásban új zenei anyag?
– B.J-vel is úgy kerültem kapcsolatba, mint a legtöbb Coldlife taggal. Amikor eldöntöttem, hogy nekivágok az egésznek, Bodor József (Zafír) barátom ismeretsége kulcs szerepet játszott benne. Egyébként ő megszállottan kutatja az ismeretlenebb rap arcokat. Elkezdtük listára venni az általunk ismert tehetségeket, aztán Zafír ajánlására utána néztem több srác produkciójának is. Így kerül képbe B.J. Mondanom se kell, hogy egyből megfogott amit csinált. B.J zenéjét egyébként elég sokan szeretik underground körökben, én is nagy tehetségnek tartom. Ő is részt vett a Rap.hu által indított 2019-es és 2020-as versenyen, ahol idén Jeanny is megmérette magát. A közös munka tekintetében pedig nincs okom panaszra. A szöveget kb másnapra el is küldte. Igaz egy refrénről és egy 8 soros bridge-ről van szó, de szerintem egy komplett zene esetén is ez történt volna. Hogy várható-e még közös munka? Én így előre gondolva azt mondanám, hogy szinte biztos. De mivel egyre kevesebb időm jut a rappelésre a kiadó mellett így nagy a kérdőjel, hogy mikor.

– Mivel ajánlanád ezt az új dalt a hallgatóknak, nézőknek?
– Ez a dal konkrétan édesanyáméknak szól és a családomnak. Egy egykori korszakomat tudtam végre rímekbe szedni. Sokáig nem akartam erről írni, éppen ezért konkrétumokat nem is írtam bele. Akiknek szól azok pontosan tudják, hogy miről van szó. Hogy a hallgatóknak mit ad át, azt pontosan nem tudom, de próbáltam úgy fogalmazni, hogy azt a változási folyamatot vázolja le, amin átmentem a hosszú évek alatt. Voltak rossz döntéseim, rossz cselekedeteim, amikért végül felelnem kellett. De azért rengeteg szerencse is körbe vette a végkifeljetet annak idején. Semmiképp sem büszkeségből írtam ezt a dalt, hanem a vezeklésem utolsó jeleként a szüleim felé. Végszókén, pedig annyit fűznék hozzá, hogy sodorja az embert bármilyen szituációkba is az élet, mindig van lehetőség máshogy dönteni. Csupán csak rajtunk múlik végül hogyan cselekszünk.

Köszönjük szépen, szóljon hát az új TYCS nóta, melynek címe: Az én imám!

Még több friss hír, információ:

 TYCS

Dunaujvaros