Nagy Zsanett – Járom az utamat

Költészet napja alkalmából ez a nap szóljon a versekről, a költészetről, a zenéről. Ilyen gondolatokkal, tervekkel kerestem meg Nagy Zsanettet, akit már rap számairól ismerhetnek az olvasók is. Kértem tőle egy verset, és a közös forgatásokon készült anyagokkal kiegészítve készülhetett el a most látható verses videó.
Persze faggattam is, a vershez, a rímekhez fűződő viszonyáról.

– Mióta írsz verseket? Mikor írtad ezt a verset?
Általános iskolás korom óta írok verseket de már nem annyit mint régen és sajnos sok el is veszett. Ezt a verset tavaly írtam. 
– Hogy alakult ki a hagyományos versírásból a rapszövegek iránti érdeklődés? Írsz még verseket?

– Nagyon szerettem a rap műfajt gyerekként és így talán könnyebb volt írni szöveget, hogy már versekkel foglalkoztam előtte. Jött magától. Mai napig írok verseket de ritkán. Pályázatokra, versenyekre szoktam jelentkezni néha, mint ahogy most is jelentkeztem a könyvtár pályázatára.
– Ez az a József Attila Könyvtár kreatív versfaragó játéka, amiben megadott szavakat kellett felhasználni. Mennyire volt ez kihívás?
– Ez nyílván gondolkodósabb, hogy fejben összerakj egy kis történetet és igen, számomra egy kihívás. A vers is egy olyan dolog, hogy sokat kell gyakorolni írni és olvasni hozzá.
– Sok sikert, persze nem csak a versekhez, a beküldött pályamunkához, hanem a zenéhez is!

Nagy Zsanett – Járom az utamat
– előadja: Nagy Zsanett
– zene: BrokenSkull (Glocksi)

 

 

Dunaujvaros