70 éves a város – “… hétszáz nap alatt város született a kukoricaföldek helyén”

Kedves Városlakók!

A dunaújvárosi Intercisa Múzeum egy felhívással fordul Önökhöz. A város építésének 70. évfordulója alkalmából a múzeum időszaki kiállítást tervez, melyen a város korabeli életét fogjuk bemutatni, az első határozat megszületésétől egészen addig, míg 1961. november 24-én átkeresztelték a várost Dunaújvárosra.

Kérjük, jelentkezzenek mindazok, akiknek vannak személyes emlékeik ebből az évtizedből, részt vettek az építkezésen, a városba jöttek dolgozni-lakni és itt képzelték el jövőjüket. Várjuk azokat, akik szívesen mesélnének az építkezésről, az egészségügyről, a sportról, a kultúráról, a város hangulatáról, arról, hogy hogyan jött létre hétszáz nap alatt városunk.

Emellett tárgyakat is gyűjtünk a kérdéses időszakból. Kérjük, akinek van otthon bármilyen kapcsolódó tárgya (dokumentumok, újságok, fényképek, könyvek, használati- és dísztárgyak, ruhák, kisebb bútorok, gyárakhoz és üzemekhez kapcsolódó tárgyak, termékek), amit szívesen átadna a múzeumnak – akár kölcsönbe is – keressen fel minket.

A gyűjtés időtartama: 2020. február 3. – 2020. november 30.

A programról bővebb felvilágosítás kérhető az alábbi elérhetőségeken személyesen, telefonon az alábbi időszakban vagy e-mailben:

  • Cím: Intercisa Múzeum, 2400 Dunaújváros, Városháza tér 4.
    hétfőtől péntekig 8:00 és 15:30 között
  • Telefonon: 06-25/411-315, 06-25/408-970
  • E-mailben: intercisamuz@gmail.com

(Interjú készítése előre egyeztetett időpontban lehetséges!)

Kapcsolattartók:

Kronászt Margit, történész
E-mail cím:  kronaszt.margit@gmail.com 

Nagyné Hodik Mónika, történész
E-mail cím:  hodikmoni@gmail.com

Dunaujvaros