Dallam Klub 2400 – Góbé

Góbé zenekar új dala egyben egy közös munka a belga Oscar Beerten-nel, és .. na. Aki ismeri a zenekart, a zenéjüket, a csodálatos szinte egyedi stílusukat, azt hiszem nem csalódhattak. Kicsit ugyan sajnálom, hogy eddig váratott magára a közzététel, de bőven a listán van a helye.
Kis kulisszatitok: amikor a Góbé facebook oldalán megjelent, hogy az új daluk címe a Rebeka lesz, koromból adódóan némi szkepticizmussal vártam, vajon az Uhrin Benedek féle “sláger” feldolgozásáról lenne szó? (fiatalabbaknak: Uhrin Benedek – Rebeka). Szerencsére nem ez lett újraértelmezve, pedig akár…

Oscar Beerten a dalról és a közös munkáról:

“A magyar népzene és a folklór évek óta nagy hatással van rám. A zene intenzitása, harmóniája, a gyors tempójú és finom hegedűdallamai és a dalok megbabonáztak. Azonban soha nem volt alkalmam igazán megtapasztalni ezeket személyesen is. Számomra a Góbé egyike azon kevés nemzetközi turnézó magyar revival folk zenekaroknak, akik sikeresen ötvözik a tradicionális magyar népzenét a városi hangzásvilággal”

A Góbé zenekar dobosa, Czupi Áron így nyilatkozott ugyanabban a témában:

“Elképesztően izgalmas és tartalmas alkotási folyamat volt ez Oscarral. Egyrészt bő egy hetünk volt megalkotni a dalt – lehet, hogy többet is? -, másrészt új fúzió-alapanyagra leltünk barátunk zenéjében, ami nagyban merítkezik a skandináv folkból, harmadrészt angolul kellett egyeztetnünk minden egyes gondolatot, ütemet. Ezutóbbi egyikünknek sem okozott megugorhatatlan akadályt, de a zenekar több tagjának – köztük nekem is – újszerű volt az élmény, ami egyszerre volt inspiráló és fárasztó. Oscarban ráadásul egy igazán kedves embert ismertünk meg, aki a lehető legnagyobb alázattal nyúl a zene bármely részéhez. Élmény volt vele alkotni. Az itt-tartózkodása előtt már küldözgettünk egymásnak ötleteket, és ott úgy látszott, hogy inkább egy country-s, bluegrass-es szerzemény fog születni. Hát ez áll a legtávolabb a Rebekától. Egy igazi folk kocsma hip-hop lett belőle, ami persze – ahogy minden friss dalnál lenni szokott – egyből az új kedvencünk lett.”

 

Sajnos az élő koncertes dalpremierről már lemaradtunk, de a nyáron találkozhatunk a srácokkal többek között a Fishing on Orfű, vagy a Művészetek Völgye színpadain és a lista még biztos csak bővülni fog!


Góbé legénysége élőben a színpadon /2023.06.01.
fotó: a zenekar facebook oldala/Bands Through The Lens

Dalpremier a langolo.hu oldalon:

FOLKKOCSMA HIP-HOP – BELGA-MAGYAR KOLLABORÁCIÓBAN SZÜLETETT MEG A GÓBÉ ÚJ DALA

Még több friss információ, érdekesség:

Góbé

 

Dunaujvaros
Previous
Szerelemhely