Köszönet 2021!

Az olvasót egyáltalán nem érdeklik a háttérmunkálatok, nem érdeklik a fejlesztések, a nehézségek, vagy a mindennapi kutatások adatbázisokban, pedig ezek nélkül ez az év sem múlhatott el. Szinte észrevétlenül szaladtunk neki az év végi időszaknak, miközben kicsit szebb, talán jobb is lett az oldal, de közben már mindennapossá vált a probléma, a tárhely bizony véges, de így is bizonyos korlátozások mellett bőven érkeznek szinte napi szinten új várostörténeti bejegyzések és ez még így is marad még jó ideig. Az év utolsó napján persze örömmel, és nem kicsi büszkeséggel tekintek vissza a rengeteg bejegyzésre, melyek alkalomadtán még számomra is nyújtanak újabbnál újabb információkat. Megsárgult, újra felfedezett – akár propaganda célokra használt – cikkek segítségével kis apró mozaikokból egyre részletesebb képet kaphatunk a városépítés hőskorszakáról, a kezdeti nehézségekről.

Nagy öröm volt idén már kicsit kiszakadni a monitor rabságából, ilyen események voltak idén a TALPALATNYI DUNAÚJVÁROS-hoz köthető felfedezőtúrák, de ide sorolnám az IKON LIVE élőzenei koncertsorozatot is. Emlékezetes pillanatok voltak szeptemberi KÖNYVTÉR előkészületei is, és maga a rendezvény is, ahol lelkes kvíz-sztahanovisták próbáltak meg helyesen válaszolni a néha nem is olyan könnyű kérdésekre. KVÍZ persze maradt az év végére is, ahogy a decemberi DUNAÚJVÁROS KEDVENCE is már-már igazi hagyománnyá vált. Külön érdemes szót ejteni a kialakult remek kapcsolatokról, igazán inspiráló a közös munka, köszönet mindenkinek, akikkel az óévben együtt dolgozhattam, legyen minimum ilyen sikeres a következő évünk is.

Hogy mit hoz a következő év? Szeretném hinni, és tudni előre, de nagyon sok mindentől függ. Egy ilyen sűrűnek, eseménydúsnak és sikeresnek mondható év után nyilván tele tervekkel várhatjuk a jövőt, ezekből szeretnék minél többet megvalósítani, a már megkezdett sorozatokat folytatni, és természetesen a korabeli sajtóban, kiadványokban kutakodva újabbnál újabb adatokat az olvasók elé tárni.

Hogy mi minden fért mégis ebbe az évbe? Rengeteg betűhiba, elütés, észre sem vett félregépelés, megannyi AJÁNLÓ, – még egy MEDVÉVEL is barátságot kötöttem – sok-sok ZENEI ANYAG városunkhoz kötődő zenészektől, zenekaroktól, hiszen ezektől színes városunk élete. Mindezek mellett kár is lenne bármelyik bejegyzést kiemelni, a VISSZATEKINTŐK havi összesítéseiből bármi újra kikereshető, megtalálható. Továbbá itt szeretném megragadni még egyszer az alkalmat, hogy köszönetet mondjak a ROSTI EMLÉKÉREMért, és a József Attila Könyvtár által indított “AZ ÉN DUNAÚJVÁROSOM” című videós pályázaton elért díjért!

Ha új év, akkor új naptár is készült, most kivételesen nem az elmúlt év cikkeihez használt képekből válogattam, hanem drónképeket városunkról, melyekkel akár már találkozhattatok is itt-ott, hiszen magam is szeretem őket használni, csodálatosak fentről a város utcái, terei, épületei, gyárai, intézményei. Remélem nem csak nekem tetszenek…

NAPTÁR 2022 – naptar2022.pdf

Boldog új évet, próbálok nagyot mondani:

JÖVŐRE VELETEK UGYANITT!

 

Dunaujvaros