Legyél TE is nyomozó – Detektív Hétvége Dunaújvárosban

Izgalmas hétvége vár ránk, ugyanis városunkba érkezik a Detektív Hétvége interaktív játék, melyben több nagyváros lakóihoz hasonlóan mi is végre igazi nyomozókká válhatunk. Az eseményről a játék szervezőit faggattam, akik készséggel válaszoltak a felmerült kérésekre.

– Sziasztok! Nemrég futottam bele a közösségi oldalon a dunaújvárosi Detektív Hétvége eseményetekbe. Mit is takar ez az egész, honnan jött ez az egész?
– Ez egy olyan játék, melyben ötvözik a detektív turizmust a szabadtéri nyomozással. Ahol családok, barátok, osztálytársak és kollégák tölthetnek együtt minőségi időt, mindezt izgalommal és krimivel fűszerezve. A játékok eredendően a Rejtélyek Háza alapítójának és tulajdonosának, Kónya Andrásnak a gondolataiban születnek meg, ő írja a történeteket, melyek szálai fiktív bűntényekhez vezetnek.
Rejtélyes Városunk jelenleg 8 van: Pécs mellett Budapest, Debrecen, Esztergom, Győr, Kecskemét, Sopron, Szeged és Székesfehérvár. Ezekben a városokban állandó játékmesterek vannak, akik az év 365 napján szervezik a privát eseményeket, fogadják az időpont foglalásokat és kiszolgálják az ajándékkártya megrendeléseket. A játékmesterek mellett működtetünk ügyfélszolgálatot és a Detektív Hétvégék szervezéséhez és levezényléséhez köthető háttér-támogató csapatot is.
– Kiknek szól elsősorban ez a játék, kiket vártok elsősorban szombaton?
– Nagyrészt baráti társaságok, munkatársak, legény/leánybúcsús csapatok jelentkeznek a programjainkra, mi mindenkinek ajánljuk, aki szeret sétálni, játszani, kikapcsolódni. Egyedül abból adódhatnak kellemetlenségek, ha a feladatokban szereplő kifejezésekkel a gyerekek még nem feltétlenül találkoztak, így nem biztos, hogy könnyen megértik a szövegkörnyezetet. Szülői kíséret nélkül nem javasoljuk, hogy gyerekcsoportok nyomozzanak, mert bár fordulatos krimi történeteket keltünk életre logikai társasjátékainkkal – a játék elsősorban felnőttek számára készült. Időpontfoglalás előtt érdemes tájékozódni a www.rejtelyekhaza.hu oldalon. A csapatokhoz természetesen kutyák is csatlakozhatnak, akiket szintén szívesen fogadunk.
– Mi vár a résztvevőkre, mit kell csinálni a játék során?
– Mi mindannyian – ahogy sokan mások is szeretünk játszani és ezt az élményt szeretnénk továbbadni, megosztani másokkal is. Ha 2021. június 5-én 11:00 és 17:00 között a Corner Hotel & Kávéházhoz (Dózsa György tér, mozi előtt – szerk)  jönnek vendégeink, akkor a Rejtélyek Városa című nyomozós élményprogramjaival találkozhatnak. A szabadulószobák ötletéből kiindulva jöttek létre szabadtérre tervezett nyomozós játékaink, amelyek keretében a vendégeink egy célzott játékos feladatsor szerint úgy sétálhatnak Dunaújváros belvárosában, hogy közben feladatokat és rejtvényeket oldanak meg. A megoldáshoz szükséges információkat köztéri szobrokról, műemléktáblákról, homlokzatokról olvashatják le, így a városnézési élmény is fontos eleme a programnak, lehetőséget adva a város mélyebb megismerésére. Játékvezetői szemmel fantasztikus megélni, hogy hogyan bontakozik ki a csapatok kreativitása a rejtélyek felkutatása és megoldása közben.
A programon való részvételt előzetes időpontfoglaláshoz kötjük. A játék kb. 2 órát vesz igénybe, de megszakítható, vagy akár másik napon is befejezhető. A program kellékeit mi biztosítjuk, így vendégeinknek (a kíváncsiságon túl) semmit sem kell hoznia.
A játékos szórakozás kiváló lehetőség a bezártság okozta frusztrációk levezetésére, megelőzésére. Nagy szüksége van erre mindenkinek, különösen most, a járványhelyzet sokadik hulláma után. Mindig van alkalom a játékra, ami által a résztvevők kimozdulnak komfortzónájukból és új oldalukat ismerik meg a kalandos csapatjátékokban. A feladatok kihívást jelentenek a játékosoknak, de persze teljesíthetők, hiszen a sikerélmény mindenkinek fontos. A rejtvénymegoldások végén nagyon jó érzés látni a sikeres nyomozati eredményeket.
A “krimi-túra” során a jelenlegi helyzetben természetesen az aktuális korlátozások figyelembe-vételével járunk el.
– A dunaújvárosi hétvége egyszeri alkalom, vagy várható, hogy lesz folytatása?
– Ez lesz most az első, de a folytatás 100%, több játékot is szeretnénk elvinni Dunaújvárosba még az év folyamán.
– Köszönöm szépen a válaszokat, aki kedvet érezne hogy próbára tegye tudását csapatban, barátokkal, ne fogja magát vissza, a részvétel regisztrációhoz kötött, jelentkezz még ma, hogy biztosan részese lehess egy izgalmas játéknak!

JELENTKEZÉS, ÁRAK, TOVÁBBI RÉSZLETEK:

https://www.rejtelyekhaza.hu/detektiv-hetvege

Detektív Hétvége Dunaújvárosban

Jó időt, jó szórakozást és természetesen várjuk a folytatást!

 

Dunaujvaros