Szilveszteri Muki túra


Apró ajándék a túra résztvevőinek, Muki kitűző

Méltó befejezése volt a mai Muki túra a 2022-es évnek. Felejthetetlen pillanatokban bővelkedett szerencsére az idei év is, Sugárúti Fesztivál, Könyvtér, “Legyen tiéd Dunaújváros” társasjáték, hogy csak a legfontosabbakat említsem. Talán mégis legkedvesebb a pandémia alatt megszületett Muki túra, mely során egy kicsit felidézhetjük a szebb napokat megélt vasparipa történetét.


Akár ilyen is lehetett volna…. vonalterv 1957 decemberéből
Eredeti tervek forrása: Végh Árpád

Muki mellett kiemelten fontos az egykori Vidám Park változatos története is, melyben Hodik Mónika, az Intercisa Múzeum történésze segített, az ő idegenvezetésével elevenedtek meg a mára már nem látható játékok, egységek. Idén ez volt az első (és az utolsó is egyben!) ilyen közösen vezetett túra, de bízom benne, még sok ilyen vár még ránk. Kedves Mónika! Köszönjük!

Talán nem árulok el nagy titkot, tele vagyunk tervekkel, újdonságokkal, amikkel folyamatosan fejleszteni szeretnénk az ismeretterjesztő sétánkat, hogy még sokáig emlékezhessünk, és emlékeztessünk a Vidire.


Mukinál és a kint a “Vidiben”

Az évzáró eseményre 65-en érkeztek, kicsik nagyok, és még aprótalpú barátaink is velünk tartottak, vigyáztak ránk az erdőben, a kilátónál. A túrazáró kis piknikezés során pedig további barátibb beszélgetésekre is sor került, tódultak az emlékek, szinte mindenkinek volt egy kis személyes kis története. Köszönjük, hogy megiszteltetek minket az év utolsó napján is, hszerintem agyományteremtőre sikeredett!

Aki most nem tudott velünk tartani, tavasszal folytatódik a történet, érdemes majd figyelni az eseményeket, illetve igyekszünk minél több helyre eljuttatni a túra hírét, tartsatok velünk legközelebb is!

Mukiról, a Vidám Parkról bővebben:

Muki, a sztálinvárosi úttörővasút kismozdonya + MUKI KVÍZ

 Muki nem eladó!

Talpalatnyi Dunaújváros – Nosztalgiatúra az egykori Vidám Parkba

Talpalatnyi Dunaújváros – Muki és az úttörővasút

MUKI

Vasmű út, VÉGÁLLOMÁS

 

Dunaujvaros