Dallam Klub 2400 – Jazzékiel

Új lemezzel, dalpremierrel jelentkezett a Dunaújvárosból indult zenekar a Jazzékiel. A Quimbyhez hasonlóan ők is a Széchenyi István (egykoron Münnich Ferenc nevét viselő) Gimnáziumból indultak a világot jelentő deszkák felé.


Egykor… – Jazzékiel koncert a gimiben (2003)

Márpedig a jövőre 20 éves alternatív rockzenei formáció megjárta a szűkebben vett hazai színpadokat, de még a MÜPA nagytermét is meghódították. Csipkerózsika álmukat idén egy új nagylemezzel szakították meg, melynek előfutáraként érkezett a Nem fordulunk egymás felé című dal. Súlyos riffek, még súlyosabb gondolatok, de még mielőtt bármit is belemagyaráznánk, szóljon a dal, melyben vendégénekesként Pálinkás Tamás (ex-Isten Háta Mögött, Tej) is szerepel:

A Szép napok nagylemez március 19-től lesz elérhető a nagyobb lemezboltokban és digitális formában a streaming szolgáltatóknál. VÁRJUK!


… és most

“A Szép napok a korábbi anyagokhoz képest homogénebb hangzású, koncepcióját tekintve pedig egységes veszteség-dalok sorozata. Minden dalban próbáltuk valamilyen módon eltorzítani a harmóniákat. A Nem fordulunk egymás felé talán a leginkább széttorzított mind közül. Vicces, hogy Palika (Pálinkás Tamás) szintén kimondottan szövegcentrikus frontember, mégis a duettünkben a gyakorlatilag a felismerhetetlenségig hátra lett keverve az énekhangunk Czitrom Ádám (gitár) zajfüggönye mögé. Tomival egyébként már régóta szerettem volna valami közöst csinálni, eddig azonban inkább csak távolról tiszteltük egymást” – nyilatkozta Jakab Péter, a Jazzékiel frontembere az új dalról.

Dalpremier a recorder.blog.hu oldalon

Szép napok – lemezbemutató koncert – 2020.04.11. 

No persze nem maradunk addig sem Jazzékiel nélkül, február végén került fel a 2019-es Fishing on Orfűn adott koncertjük teljes anyaga. Reméljük hamarosan láthatjuk őket Dunaújvárosban is!

További friss információk a zenekarról:

Jazzékiel

Dunaujvaros