Dallam Klub 2400 – A Kutya Vacsorája

Új videó érkezett A Kutya Vacsorája együttes műhelyéből. A Quimby árnyékában formálódott zenekarról bővebben Varga Líviusz mesélt a Magyar Narancsnak:
“Amikor a Quimby leállása alatt elindult a zenekar (mert Kiss Tibi elvonóra vonult – S. T.), sokan azt hitték, csak lazulni akarunk a Hiperkarma, a Jambalaya vagy a Quimby mellett, de a Kutya egy külön zenei világ, amibe más szövegeket írok. Ez a mi magánpraxisunk, egy exkluzív zenei labor, ahol mindent szabad, és sokkal több az improvizáció. A Quimbyben hosszabban csiszoljuk a dalokat, a Kutyában olyan izzás van, hogy néha egy nap alatt összerakunk egy számot.”

teljes interjú: “Ettől nem leszünk hősök”

Legújabb, tegnap megjelent klipjük, a tavaly megjelent A szerelem hétszer című nagylemezükön szereplő Ízbomlás című dalhoz készült.

Az elkészült látható és hallható végeredményről a zenekar így nyilatkozott:
A Kutya Vacsorájánál a dalszerzés egy gyors, organikus közösségi folyamat, ahol az a szereplő veszi át a karmesteri pálcát, aki a legjobban magáénak érzi a számot. Így fordulhatott elő, hogy az Ízbomlással megszületett az első olyan dal, amit Vasti énekel.
A klipet Bátori ‘Jim’ Gábor rendezte. Nem ez az első A Kutya Vacsorája klip, amit a zenekar rábízott, hiszen az ő munkáját dicséri a Hinta videója is, de ellentétben a korábbi közös munkával, ahol a történet közös munka eredménye volt, Jim itt teljesen szabadkezet kapott, Livius rendezőasszisztensként dolgozott a keze alá.
A forgatás egészen ‘sufni’ körülmények között zajlott, Liviusszal és Jimmel hárman csináltuk az eszközbeszerzést, és Livius műhelyében forgott a klip 90%-a. A zenekartagokon kívül a klipben egyedül Tatár Bianka színésznő szerepel.

Ízlelgessük, bevallom, személy szerint nekem az egész lemez a kedvenceim közé tartozik!

forrás: Lángoló Gitárok blog, A Kutya Vacsorája facebook oldal

 http://akutyavacsoraja.hu/

 https://www.facebook.com/akutyavacsoraja/

 

 

 

Dunaujvaros
Previous
Csónik