Dallam Klub 2400 – Frenk

Decemberben már kaptunk ízelítőt Frenk új albumából, ez volt a Ha táncolnék veled, február végére pedig megérkezett a beígért zenei anyag. Nyolcadik nagylemezea  Kilövés február végétől már elérhető, az új hangzásvilág pedig ne riasszon el senkit, már számtalanszor bebizonyosodott, Frenknek minden (is) jól áll.
Elsőre, mintha egy remix albumot hallgatna az ember, de hamar átveszi a ritmust, a dallamvilágot, és az a bizonyos dallamtapadás állapota hamar bekövetkezik…

Az új album a digitális zenei platformokon is elérhető!

hvg.hu: Eléggé meglepő, hogy ezúttal egy csomó 80-as évekre emlékeztető, retró szintetizátor uralja a lemez hangzását. Ez eddig nem volt jellemző a lemezeidre.
F. : Mondhatjuk azt is, ez egy szinti-pop lemez. De mindenképp igaz, hogy a 80-as években gyökerező valami. Mondjuk, van rajta egy drum & bass-szám is, de még annak a hangszerelése is arra az időszakra hajaz. A zenei váltás oka egyszerűen annyi, hogy meguntam magam. Szerintem egy alkotó ember számára fontos, hogy folyamatosan unja meg magát. Attól kezdve, hogy mindig ugyanazt csinálja, és nincs benne önkritika, ami alapján változtatni tud, unalmassá válik. Én mindig abból indulok ki, hogy nekem legyen érdekes, amit csinálok. És ez már nem volt érdekes. Egyébként is, már évek óta bennem volt, hogy kéne csinálni egy olyan lemezt, amiben nincsenek élő hangszerek, csak szintetizátorok, gépdobok, groove-ok, loopok stb. És ebben nagy segítségemre volt Tóth András DJ-zongorista, aki a lemez társproducere. Amúgy meg már félig meg van írva a kilencedik lemezem is.


fotó: HVG.HU/Veres Viktor

Frenket az új nagylemezről, a dalokról és a mai könnyűzenéről a hvg oldalán kérdezték, a vele készített interjú itt olvasható:

Régen a kommunizmus kényszerítette ránk, hogy legyünk egyformák, most meg a biznisz

_______________________

FRENK – Kilövés lemezbe(le)mutató koncert

ÉS IGEN, IGEN, JÖHET A 9. ALBUM IS!

Még több friss információ, érdekesség:

 Frenk

Dunaujvaros