Régi szerelmek lábnyoma…

Városunk nem is olyan rövid időszakos történelme, története fordulatokban gazdag, eseménydús, van mit mesélni a hozzánk látogató vendégeknek. Szerencsére van mit, van miről. Az egykori Dunapentele a gyár-, és a hozzá tartozó lakótelep építésével került újra a köztudatba, ennek minden előnyével, és hátrányával együtt. Az óvárossá szelidült pentelei városrész a mai napig tartogat számunkra újdonságokat, érdekességeket, de az “új” városrészről, bármennyire is fiatal, szinte minden sarkon találunk 1-1 történetet, kapcsolódó eseményt, amivel fel lehet idézni a múltat.
Lehet szeretni, és lehet szidni az egykori szocialista fellegvárat, viszont azzal is tisztában kell lenni, nagyon sokan szeretjük városunkat, és minden nehézség ellenére látjuk az értékeket, a szépségeket, a lehetőségeket. Az igen jó adottságokkal rendelkező település könnyen megközelíthető, a rengeteg zöld felület, a Duna-part szinte csábít, a környék legszebb kilátása tárul elénk a felső sétányról és bárki bármit mond, a helyi események is a lehetőségekhez képest sokszínűek, változatosak, lehet miből válogatni.

Sokan sokféleképpen látjuk, és ítéljük meg Dunaújvárost, és ez így természetes. Mégis, sokakkal együtt a dunaujvarosmesel.hu oldal is szereti kiemelni az értékeket, a pozitív visszajelzéseket, a lokálpatrióta szeretetet. Baráth Eszter a Fejér Megyei Hírlap újságírója rövid történeti visszatekintője mellé ezekből gyűjtött össze egy kis csokorravalót, nem csak írásos formában!

Ott a park, a régi szerelmek lábnyoma – Dunaújváros – feol.hu

 

Dunaujvaros