MARADJ OTTHON!

Lassan szinte kiürül a teljes programnaptár. Ma újabb szigorítások léptek életbe, így az eddig nyitva tartó intézetek/intézmények sorra jelentették be a szomorú hírt, HATÁROZATLAN IDEIG ZÁRVA TARTANAK. Nem nyit ki többek között a KMI, az Intercisa Múzeum, az MMK, a József Attila Könyvtár, de sajnos a jó koncertekről is le kell mondanunk egy ideig, a Kaptár Music Pub is lehúzta a rolót, reméljük nem sokáig. Bár sokan még bíznak az esetleges áprilisi újraindulásról, ez egyre kevésbé valószínű.

Még várjuk a fejleményeket, hogy az Egészségfejlesztési Iroda megtartja-e soron következő előadásait, összejöveteleit, de az már biztos, hogy a Véradás külső márciusi helyszínei is módosultak, minden alkalommal az SZTK első emeleti véradójába kell menni. A Bartók Kamaraszínház Virtuális Színház előadásai holnap folytatódnak, erről később. Talán nem csak ők reménykednek abban, hogy nem tart sokáig ez a helyzet.

Most, felelősen egy dolgot tehetünk: maradjunk otthon, ha nem muszály, ne mozduljunk ki. Segítsünk idősebb családtagjainknak, óvjuk, vigyázzunk a veszélyeztetettebb korosztályra, tartsuk be az előírt, javasolt higiéniai tanácsokat.  Most ezzel segíthetjük hatásosan, hogy a vírus terjedése lelassuljon, vagy csak egyszerűen hamarabb vége lehessen ennek a rendkívüli helyzetnek.

A felszabadult időben pedig legyünk többet a családdal, társasozzunk, olvassunk, vagy például nézegessünk drónos képeket, videókat a városról. 🙂

Vaszócsik Kristóf csodálatos videója

Drónos képek a városról – képgaléria

Légből-kapott Dunaújváros

 

Dunaujvaros