JÓTÉKONYSÁGI ÁRVERÉS – Quimby – Ékszerelmére 20

“Legyen a gépnek halleluja”

Ha szeretnéd magadnak ezt a novemberben megjelent dedikált, Quimby Ékszerelmére dupla LP lemezt, ami az album megjelenésének 20. évfordulójára jelent meg, nincs más hátra, licitálj a 777 Zenebolt által indított jótékonysági árverésen. A licitálásból befolyt összeggel a dunaújvárosi Sándor Frigyes Zeneiskolát fogják támogatni.

Jótékonysági árverés a 777 Zenebolt szervezésében

december 14-től december 23-ig

Árverés további részletei, licitálási lehetőségek az eredeti kiírásban:

Az 1999-ben megjelent lemez nemcsak a zenekar egyik legjelentősebb albuma, de egyben azt a korszakot is megidézi, amikor a pszichedelia és a partizene örvénylett mindenhonnan és húzta be a klubokba az embereket. Ez a kor pedig vitathatatlanul hatott az Ékszerelmére dalaira, mind zeneileg, mind tematikáját tekintve. Az ezredforduló, amikor elsötétült az ég a napfogyatkozás miatt, megjelenik a Red Hot Chilli Pepperstől a Californication, a Muse-tól a Showbiz, dübörög az europop, itthon DJ Palotai és a Tilos dj-i diktálják a tempót, bemutatják a mozikban a Harcosok Klubját és a Matrixot. Az ezredforduló miatt pedig egyre inkább az jár az emberek fejében, hogy mennyire uralnak bennünket a gépek, lesz-e világvége, ha a kilencvenes évek végén átfordul a mutató. Ebben a korszellemben született meg az Ékszerelmére lemez is, mellyel együtt most 20 évvel később a Quimby elhozza az akkori bulik hangulatát is. A turné állomásain Tóth Sándor szaxofonos, valamint DJ Bootsie lesz a vendégük, aki szettjével minden alkalommal gondoskodik róla, hogy a közönség ismét 1999-ben érezze magát, a koncertek után pedig ő felel a partiért is.
Ekkoriban kezdte a zenei sajtó a legjobb koncertzenekarként számon tartani a Quimbyt, a klubok már megteltek a nevük hallatára és egyre nagyobb színpadok kerültek a fesztiválokon is a talpuk alá. Az Ékszerelmére albumot több hazai médium is a ’90-es évek egyik legjobb lemezének nevezte, 2000-ben pedig Fonogram-díjra is jelölték a korongot. Zeneileg is ekkora alakult ki leginkább a Quimbyre jellemző máig markáns hang, amely a lírát, a punk és a rock and roll erejét vegyíti a countryval, a pszichedeliával és a képszerű, gyakran szürreális dalszövegekkel. Ezt a világot pedig Antal Nimród véste képekkel is a fejünkbe az Androidő és a Halleluja klipjeivel.
A Quimby Ékszerelmére 20 turnéja idén november 8-án indult Veszprémben, a körutat pedig az A38-on zárják, december 21-én.


Október, Quimby – a kezdetek

 

Dunaujvaros
Previous
Sulipalota