Legyen tiéd Dunaújváros!

Július 8-án, szombaton a Kalandpark Fesztiválhoz csatlakozva, 10-től 15 óráig sok szeretettel várjuk a “Legyen Tiéd Dunaújváros!” társasjáték iránt érdeklődőket, ahol természetesen ki is lehet próbálni, próbára tehetjük tudásunkat, vajon mi mindenre emlékszünk, vagy mit tudunk szeretett városunkról. A József Attila Könyvtár felkérésére készült játékról 2022 év elején, a megjelenés apropójából faggatam a fejlesztőt Gulácsi Bencét:

– Pár szóban összefoglalnád mit is lehet tudni a játékról? Honnan jött az ötlet?
Ami az ötlet megszületését illeti, mikor Tóth Éva, a József Attila Könyvtár vezetője megkeresett, hogy szeretne egy társasjátékot a könyvtár számára, amely egyfajta ismeretterjesztő jelleggel Dunaújváros helytörténetéhez kötődik, lényegében egyből valamilyen kvízjáték képe kezdett körvonalazódni bennem. És ha már kvízjáték, adta magát, hogy a játékban szereplő kérdések Dunaújváros nevezetességeihez kötődjenek, ahogyan az is, hogy a játék pályája a város térképének leegyszerűsített verziója legyen, amit a játékosoknak be kell járniuk, így felkeresve a kijelölt nevezetességeket. Azért is éreztem ezt egy jó iránynak, mert így a játék felhívhatja a figyelmet Dunaújváros elfeledett vagy kevésbé ismert értékeire, illetve a kérdéseken keresztül más megvilágításba helyezhet olyan jól ismert látnivalókat is, mint például a múzeum épülete, vagy a Martinász szobor. Úgy is mondhatjuk, ezzel a játék ismeretterjesztő oldala meg volt, most már csak azt kellett kitalálni, hogyan lesz mindez szórakoztató és érdekes. Nagyon fontos szempont volt a játék megtervezésének elejétől fogva, hogy a szabályok egyszerűek, világosak és könnyen tanulhatóak legyenek, ami nyilván behatárolta a mozgásteremet. Mindenesetre így is sikerült néhány taktikai, stratégiai elemet a játékba csempészni, amik – remélhetőleg – hozzáadják azt a bizonyos pluszt.
– Kiknek ajánlod?
– Mindenképpen olyan dunaújvárosi nagykamaszoknak és felnőtteknek ajánlanám a játékot, akik szeretnék egy kicsit jobban megismerni a városukat, vagy éppen arra kíváncsiak, mennyit is tudnak róla.

BARANGOLJUK BE DUNAÚJVÁROS!

Kérdések, helyes, és téves válaszok, egy nagy dobókocka, amit biztos nem fogunk elveszíteni, 6 ikonikus városi bábu, és garantált jókedv várja a jétékra vállalkozó résztvevőket. Gyertek, ismerjük meg együtt Dunaújvárost! Hívd ki ismerősödet, családtagodat, a szomszédodat, vagy osztálytársadat és tedd próbára tudásodat párban, családdal, vagy akár csak egymagadban.

Keresd a játék kis szürke pavilonját a volt dodgem (most gördeszkapálya) előtt az út jobb oldalán!

Legyen tiéd Dunaújváros!

Dunaujvaros