Dunaújváros FC – Bánk-Dalnoki LA labdarúgó mérkőzés

Falusi Zoltán beharangozója a hazai mérkőzés előtt:

Ma a Bánk-Dalnoki LA csapatát fogadjuk. Amennyiben megőrizzük az utóbbi hetek jó formáját a mérkőzés nyerhető. Ellenfelünk jelenleg az mezőny utolsó helyén áll 27 mérkőzésen szerzett 13 pontjával. Eddig négyszer győztek és egyszer döntetleneztek, minden más mérkőzésükön kikaptak. A gólarányuk -48, a 21 szerzett mellett, kaptak 69 gólt.
A két csapat eddig egyetlen alkalommal találkozott a történelemben, napra pontosan félévvel ezelőtt. Azt a találkozót a mieink nyerték 3-0 arányban! A Bánk-Dalnoki LA 1948-ban alakult. Színük kék-fehér. Szinte mindig alacsonyabb osztályban játszottak, legjobb eredményük éppen a 2021/22-es szezonban volt, amikor is megnyerték a Nógrád megyei első osztályú bajnokságot, amivel jogot szerzetek az NB III. való jutás osztályozóra.
Ezen a Balatonlelle ellenében jutottak tovább (0-1 és 3-0-ás eredménnyel) A harmadosztály azonban erős nekik, utoljára november 6-án nyertek Kecskeméten 1-0 arányban. Legveszélyesebb játékosuknak Kiss Károly tűnik, a 38 éves veterán, a 21 megszerzett eddigi találatnak harmadát ő szerezte!
A Bánk-Dalnoki LA (korábban Bánki Bányász, Bánk, Bánk SE) talán már csak nevében Bánk, hiszen a klubot a fővárosi érdekeltségű Dalnoki Labdarúgó Akadémiával együtt tudják csak üzemeltetni. Egy hazai mérkőzésüket sem játszották Bánkon, többnyire Berkenyén léptek pályára hazai csapatként, de volt, hogy Dabason, Egerben vagy a csepeli Szabadkikötőben… Idegenben az eddig 13 mérkőzésükből 11 elvesztettek.

🇮🇩 Hajrá DFC! 🇮🇩

“A télen játékosait elvesztő és aztán gyakorlatilag az utánpótlás csapatával felálló Dunaújvárosnak nem jósoltak nagy jövőt a tavaszi szezonban. A csapat azonban dicséretesen helytáll és három mérkőzés óta veretlen. Sok gólt szereznek és jelenleg az Iváncsa után övé a legtöbb szerzett gól a mezőnyben, nyilván ehhez hozzájárul az őszi szereplés is. Most egy nyerhetőnek ígérkező mérkőzés vár rá a gyengélkedő Bánk-Dalnoki LA ellen. A vendégcsapat régen tudott pontot szerezni és bár nem mondanám, hogy esélytelen, de nem várnak rá könnyű percek az újvárosi stadionban. Tipp: 2-0

Esélylatolgatás. NB3 Közép-csoport, esélylatolgatás – 2022/2023. 32. forduló – hunfoci.hu

 

Az eredményről, a meccsről, és természetesen a csapatról bővebben:

 A Dunaújváros FC hivatalos közösségi oldala

forrás: Falusi Zoltán

 

Dunaujvaros