Dallam Klub 2400 – Pop MockUp

Végre! Régóta vártam, hogy egy videó segítségével bemutathassam a dunaújvárosi PopMockUp zenekart. Sokaknak talán be sem kell mutatni Budai Gábor McFly személyét, aki évtizedek óta aktív, vagy éppen inaktív részese a városi zenei életnek, elég ha csak annyit említek: Csótányok… Ugye, nem most volt. A múltidézés nem lenne persze tökéletes, ha nem hallhatnánk/láthatánk, íme a Sámántánc, 1998-ból. A klip egyes jelenetei a Movie-ban készültek…  már megérte felidézni, ugye?!

Fiatalabbak kedvéért: a Movie egy szórakozóhely volt az egykori Vidám park területén, ahol hetente rendszeresen tartottak rockkoncerteket, a hely érdekessége pedig az volt, hogy a terem egyik oldala egy igazi ikarus csuklós busz, ahova fel/be lehetett szállni, le lehetett ülni, inni, beszélgetni, stb…. De ez a múlt, kanyarodjunk csak vissza a jelenbe….


dunaújvárosi Pop MockUp
fotó: a zenekar facebook oldala

Egy percet sem öregedve, a 2010-es években egy igazi hobbizenekar jött létre McFly vezetésével, ez lett a ma ismert Pop MockUp. Fáradhatatlan, lendületes, bohókás, üde színfoltja városunknak. Örömzene, antipop, ahogy ők, meg mi is szeretjük.

Egy kicsit bővebben saját maguk is bemutatkoztak egy 2019-es riportban:

Mindezek után pedig jöjjön a végre elkészült és tegnap debütált videóklipjük, melynek címe: Gondolkozz.

Még több friss információ a zenekarról:

Pop Mockup

Dunaujvaros