Dallam Klub 2400 – Czimmermann Kitti

Czimmermann Kitti legújabb dala sajnos nem került be A DAL versenyprogramjába, és ezzel együtt sajnos az Eurovízióra sem juthatott ki, pedig… A Piroska című dalhoz készült klip tegnap debütált a videómegosztó portálon, sok szeretettel ajánlom. Figyelem, korhatáros tartalom, derűs, könnyed dallam! 

kép, info: Czimmermann Kitti facebook oldala

Czimmermann Kitti dunaújvárosi gyökerekkel rendelkező, két platinalemezel rendelkező tehetséges előadó. Kállai Félix (feol.hu) tavaly decemberben faggatta az ifjú énekesnőt.

Hogyan kezdődött az énekesi pályád?
– Négyévesen már arról álmodoztam, hogy énekes leszek. A szüleim, látva a vágyamat, ebbe az irányba tereltek. Már hat évesen beírattak zongoraórákra. Mire középiskolás lettem, az elhatározásom egyre komolyabbá vált, így Székesfehérváron tanultam énekelni. Szüleim támogattak, állandóan fuvaroztak és segítettetek mindenben. Azonban a nagy szerelmem a színház volt. Budapestre költöztem, hogy elvégezhessem a színész szakot. Éneklést, mozgást, prózát tanulhattam, mindent, amit egy színésznek tudnia kell.
A két platinalemez nem kis dolog. Hogy éled meg a sikereket?
– Én nem gondolom, hogy ez akkora dolog. Mutatja, hogy jó úton járok, de a tegnap sikereiből ma nem lehet megélni. Ma is jónak kell lenni, minden fellépésen. Még nem kell attól félnem, hogy az utcán megismernek. Teljesen hétköznapi életet tudok élni, tanulok és mellette énekesként dolgozom.
Milyen iskolába jársz?
– Az ELTE-re járok szociális munka szakra. Kicsit sem könnyű, de végtelenül izgalmas. Nagyon kemény élethelyzetekkel találkozom, de szeretek segíteni az embereknek. Jövőre már a szakdolgozatomat írom. Úgy gondolom, ez lesz a hivatásom, a zene pedig a szerelmem marad.
(…)
A klipjeidben gyakran tűnik fel Dunaújváros, a Duna-part, Kulcs. Miért?
– Innen indultam, s ezt nem felejtem el sohasem. Szeretem ezt a várost, ide mindig hazatérek! Jó lenne, ha nemcsak a családom miatt jöhetnék haza, hanem énekelni is gyakrabban lenne lehetőségem az itt lakóknak!

teljes cikk: feol.hu

Dunaujvaros