Dallam klub 2400 – YeuX


YeuX
fotó: zenekar facebook oldala

A nemzetközi színpadokon is jól teljesítő YeuX zenekar tavaly már bemutatkozott a dunaújvárosi közönségnek is, reméljük még találkozhatunk velük itthon. Ha a formáció neve talán nem ismerős az olvasóknak, Semegi Zoltán, az énekes esetleg már jobban csenghet. A gimnáziumi éveiben Cseh Tamás zenei világával lopta be magát a hallgatóság szívébe, ebből a tavalyi Sugárúti Fesztiválon is kaphattunk ízelítőt a Dózsa Mozi előtt.
Zoltán zenei érdeklődése ugyan irányt váltott, megcsapta az elektronikus zene szele, de a gitártól sem köszönt el véglegesen szerencsére. Elektronikus világából is kaphatott ízelítőt a helyi közönség, 2019 év végén Zu Baker névvel lépett fel az Art Cafe alkalmi színpadán.

Ez pedig már a jelen, a YeuX február elején robbant be könnyűzenei élet világába első hivatalos kislemezük, illetve videójuk megjelenésével, melynek címe Walk The Night, mely egy várhatóan tavasszal megjelenő új album előfutára is egyben.

Külön nem térnék rá a low budget klipkészítésre, inkább felhívnám a figyelmet az egy snittes, azaz vágás nélküli anyagra, mely rendkívül érdekessé, izgalmassá teszi az elkészült végeredményt. Maximum respect fiúk, lányok!

Zenekar tagjai:

Semegi Zoltán – ének, szintetizátor
Kovács Zsófia – gitár
Gede Tibor – basszusgitár
Lancelot Carré – dob

Zenekarról, az első videoklipről a recorder blog oldalán:

Szőrmekabárok, pszichedélia és funk-rock Magyarradar: YeuX

Még több friss információ, érdekesség a zenekarról:

YeuX

 

Dunaujvaros