Csak óvatosan! – 4 NEM-et az ittas járművezetésre

Elsősorban nagyon boldog húsvéti ünnepeket kívánunk minden kedves olvasónak, és ezzel együtt szeretnénk csatlakozni az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság figyelemfelhívó akciójához, melyben az ittas vezetés veszélyeire hívják fel a figyelmet.

Az alkoholfogyasztás tekintetében, illetve az ittas járművezetés vonatkozásában a húsvéti időszak alkalmat kínál arra, hogy a járművezetők alkoholtól befolyásolt állapotban üljenek a volán mögé, ezért a Rendőrség 2022. április 14-20. között a ROADPOL éves ellenőrzési terve alapján több napos Alkohol és Drog ellenőrzést folytat. Azonban ne csak a rendőri ellenőrzéstől való félelem tartson vissza bárkit is az ittas vezetéstől, hanem az a negatív élmény, ami elkíséri egy életen keresztül, ha egy vétlen közlekedőnek súlyos vagy maradandó sérülést okoz.

Az alkoholfogyasztás közlekedésbiztonságra gyakorolt hatásait figyelembe véve mondjunk “4 NEM-et az ittas járművezetésre”:

  1. NEM vezetek ittasan!
  2. NEM ülök be olyan személy autójába, akiről tudom, hogy a járművezetés megkezdése előtt szeszesitalt fogyasztott, illetve megpróbálom megakadályozni, hogy a járművel elinduljon, és felhívom a figyelmét az ittas járművezetés baleseti kockázatára!
  3. NEM engedem át a jármű vezetését olyan személynek, akiről tudom, hogy szeszesitalt fogyasztott!
  4. NEM kínálom szeszesitallal barátomat, ismerősömet, ha tudom, hogy még járművet fog vezetni.

A figyelemfelkeltő akció részét képezte, hogy Szabó Győző színész a dunaújvárosi kapitányság dolgozóival  együtt tartott ellenőrzést a Szórád Márton úton. A nem mindennapi eseményről az RTL Klub is beszámolt:

További részletek, információ az akcióról:
Dunaujvaros