Dallam Klub 2400 – Wake Up 1230

Ha ezek a srácok elkezdenek zenélni….  Lassan egy éve lesz annak, hogy Baksa-Soós Attila, Frenk, Papp Szabi és Beck Zaza összeálltak, és életre keltették a Wake Up 1230 formációt. Januárban indultak, emlékszünk, ez volt az első, a Baby star, aztán májusban megismerkedhettünk a második dal, a Russian Tzar, fél évre rá, máris itt az egész lemez mi több, még boltba sem kell menni érte, kattintás, és már indul is az őrület. Nem megijedni, a 9 számos lemezből ugye már ismerünk kettőt, de így is marad bőven elég újdonság, elég az elsőt elindítani….

Ajánlott ébredéshez, utazáshoz, munkához, pláne így a hét elején, vagy úgy általában bármikor, amikor épp ilyen zenére szomjazunk.

A dalokról egyenként

  • Times: Egy vágyképet fogalmaztunk meg arról, hogy szeretnénk egy sokkal nyíltabb, befogadóbb, szeretetre épülő társadalomban élni. Van benne egyfajta görbe tükör-hatás is, amikor felhozzuk, milyen most az emberek egymáshoz, vagy épp az állatokhoz való viszonya.
  • Skip The Routine: Ez egy országúti rock n’ roll dal, eredetileg lassú balladának indult, de amikor levittük próbára, sehogy sem akart összeállni. Aztán Szabi bedobta, hogy gyorsítsuk fel, és már készen is volt.
  • Fuzzy Pink Dice: Reflekció az ‘50-es évek hot rod kultúrájára, amikor gyors autók versenyeztek egymással, a visszapillantó tükrökön pedig plüss kockák lógtak. Nem számított semmi, csak a jó kedv és a vidámság, közben viszont ez az időszak a modernkori Amerika legsúlyosabb rasszizmusát próbálta feledtetni. Ezt a kontrasztot próbáltuk bevinni a dalba. Zeneileg rockabilly stílusban készült, egy nagyon kedves ismerősünk azt mondta róla, hogy pontosan így kellene megújítani ezt a műfajt.
  • Bye Bye: Egy az egyben hozza a tipikus New York-i hangulatot, lett volna benne egy Frank Sinatra-betétdalrészlet is, de végül kihagytuk.
  • Western Sky: Ez egy country ballada, méghozzá jó okkal. A vinyl verzión ugyanis ez az A oldal utolsó dala, ami sosem lehet túl gyors, ellenkező esetben fennáll a veszély, hogy ledobja a legbelül pörgő tűt a lejátszó.
  • Baby Star: Attila Ligeti Gyurival közösen írta még 5-6 évvel ezelőtt, ez az egyetlen szám, amiben nem Frenk volt a társszerző. Viszont most újra feljátszottuk, így a lemezen nem az eredeti verzió hallható.
  • Russian Tzar: Egyike annak a két dalnak, amit két évvel ezelőtt írtunk együtt. Idén tavasszal klipet is forgattunk hozzá.
  • Sympathy Fuck: Arról a jelenségről szól, amikor egy egészen szürreálisan gyönyörű nő egy éjszakára összejön egy olyan csávóval – vélhetően sajnálatból –, aki ezt egyáltalán nem érdemli meg.
  • Wild Colors: A címadó dal, egyben az első közös számunk. Ugyanaz a verzió került a lemezre, amit annak idején felvettünk. Itt köszön leginkább vissza a rock n’ roll mellett a pszichedelikus vonal, ami egyébként a szövegekben máshol is jelen van.

A bandáról, és az új lemezről bővebben:
 “Ha évi száz koncertünk lenne, lehet, hogy nem élnénk túl” – Wake Up 1230 interjú és lemezpremier – szeretlekmagyarorszag.hu

Ha nem szeretnénk lemaradni a zenekar friss híreiről:

 Wake Up 1230

Dunaujvaros