8 év

8 éve várostörténeti szemelvények, városépítéssel, fontos eseményekkel kapcsolatos cikkek, írások, szociográfiák, elbeszélések, regények, nagyon sok mindent fel lehetne idézni az elmúlt időszakból, még ha a kezdetekben nem is volt ennyire aktív a folyamat. Ahogy a városnak, a várostörténeti oldalnak is jól elkülöníthető szakaszai vannak, és talán ez így van jól. Az oldallal viszont a kutatás, a múltat idéző folyamatos érdeklődés is sokat fejlődött, szinte alig múlik el nap, hogy ne kerülne fel 1-1 új cikk a város történetével kapcsolatban. A kezdeti lelkesedést évek alatt felváltotta a tudatos kutatás, keresés, ennek eredményét lehet látni az oldalon, illetve a kapcsolódó közösségi médiában.


Sztálinváros
https://www.instagram.com/sztalinvaros/

Dunaújváros mesél
https://www.facebook.com/dunaujvarosmesel

 

Tartalmilag ugyan különbözőek ezek a csatornák, de ha a hírekről nem szeretnél lemaradni, keresd a bal alsó sarokban a kis harangot, és engedélyezd az értesítőket, így ha felkerül egy új cikk, tudni fogsz róla.


keresd a bal alsó sarokban!

Mesélnek a képek, a cikkek, az írások, a videók, és a nem is annyira régmúlt tárgyi emlékei a polcokon, és egyre több anyag a dunaujvarosmesel.hu oldalon.
Köszönet mindazoknak, akik bármilyen formában is segítik a múlt felkutatását. József Attila Könyvtár, Intercisa Múzeum, Kortárs Művészeti Intézet, köszönöm a lehetőséget, hogy együtt dolgozhatunk, és nem utolsó sorban köszönet a hálás OLVASÓKNAK, akik visszajelzésekkel, tanácsokkal, vagy éppen kiegészítő anyagokkal segítik a folyamatos, mindennapi kutatómunkát.
Az oldallal, várostörténettel kapcsolatosan pedig továbbra is bármely közösségi felületen meg lehet keresni, de a központi email címre küldött levelekre is igyekszem gyorsan reagálni:

infodunaujvarosmesel.hu

A munka pedig nem áll meg ma sem, újabbnál újabb ötletek, témák és lehetőségek várnak még ránk, és biztos vagyok benne, hogy amint lehetőségünk lesz, akár személyesen is megtapasztalhatjátok milyen az, amikor talpunk alatt lesz városunk múltja….

Várostörténeti visszatekintők

Dunaujvaros