Moziéjjel XVII. – Vörös veréb

Jennifer Lawrence Dunaújvárosban veti be szuperszexi formáját

Rejtélyes, feszült és egyáltalán nem szívbajos filmnek ígérkezik Jennifer Lawrence kémthrillere, amit szinte teljes egészében Magyarországon forgattak. Lawrence-t azért képzi ki az orosz titkosszolgálat, hogy a testével manipulálja és elcsábítsa az embereket, és ezt már a Vörös veréb (Red Sparrow) előzetesében is igen nagy hatásfokkal műveli. Fürdőruhában cserkészi be Joel Edgerton CIA-ügynökét a dunaújvárosi sportuszodában, egy öltönyös fószer pedig köpni-nyelni sem tud, amikor szétteszi neki a lábát a neonfényes bárpultnál.


Jennifer Lawrence és Joel Edgerton a dunaújvárosi Fabó Éva Sportuszodában
/INTERCOM

Tetszik, milyen sejtelmes a film világa, mintha minden szobában, minden sarok mögött titok lappangana. Lawrence arcán nem tükröződik semmiféle érzelem, talán őt is olyan nehéz lesz kiismerni, mint Angelina Jolie-t az alulértékelt Salt ügynök-ben. A rejtély mellett az erőszakot sem spórolták ki az előzetesből, akár egy véres giallóba is elmenne, ahogy a fekete kesztyűs kéz megfojt valakit egy huzallal. A Vörös veréb R-besorolást kapott Amerikában, így a maga könyörtelenségében tudja bemutatni a kémek életét.
Charlotte Rampling tökéletes választásnak tűnik a jeges tekintetű kiképzőtiszt szerepére, de a filmben magyar színészek is feltűnnek, Árpa Attilát, Anger Zsoltot és Szabó Simont is kiszúrhatjuk kisebb szerepekben. Leghamarabb 2018. március elsején nézhetjük meg, milyen halálos Jennifer Lawrence orosz kémként, aki beleszeret Edgerton CIA-ügynökébe, és azt fontolgatja, hogy kettős ügynöknek áll.

Részlet a filmből:

Angyal Zsófia
Megjelent: origo.hu – 2017. 09. 14.

Dunaujvaros