Dallam Klub 2400 – Nagy Ákos

Ha zenéről esik szó, mindenkinek egyből beugrik a popzene, ami nélkül már a mindennapjainkat sem lehet elképzelni, netán a méltán hanyagolt rockzene, amivel még a szomszédokat is őrületbe lehet kergetni, és megannyi zenei műfaj van még, aminek a felsorolásába nem is kezdenék bele, mert most kifejezetten a KORTÁRS ZENÉRŐL lesz szó.
Nem kell megijedni, van ilyen is. Dunaújvárosban Móder Rezső mellett Baráth Bálint, illetve Nagy Ákos is koncertről koncertre bizonyítja a műfaj létjogosultságát, de itt is szeretném megemlíteni Balogh Máté zeneszerzőt is, mindhárom fiatalember városunkból indult.


Nagy Ákos és Baráth Bálint – 2014 – KMI

Furcsának tűnő hangszerek, nem mindennapi harmóniák, a könnyű-, és komolyzene határait már hiába is keressük. Körülhatárolni kár is lenne, kell hozzá mindenféle elektronikai eszköz, némi hagyományos hangkeltő eszköz, és indulhat is a zenei utazás, egy igazán érdekes világba.

2014-ben az A38 Hajó rögzítette kép és hang formájában is az ott elhangzott Marimba Clouds műsorát, illetve a műsorba beékelődő műveket is. Most, 5 év után június végén feltöltötte csatornájára, így elérhetővé vált a hangverseny jelentős része, többek között Nagy Ákos Chiaroscuro című műve is.

Fellépők: Palotás Gábor, Baráth BálintNagy Ákos, Patachich Judit, Kallai Nóra, Tornyainé Dóry Zsuzsi, Dóra Attila, Balogh Máté, Váczi Dániel, Keresteš Szabolcs vezényel: Gryllus Samu.

A38 – Palotás Gábor és vendégei koncert

 

Dunaujvaros