Dallam Klub 2400 – Szekeres András

Szekeres András (többek között a Junkies énekese, illetve egykori zenekarával ÁSZ jelölt Dunaújvárosban) tavaly megjelent második szólólemezén, a Túlon innen található a most következő dal, ami korunk egyik legégetőbb problémájáról szól, a kivándorlásról.

Rockbook: Kik voltak azok, akikkel együtt készült a lemez? Nyilván szólóalbum, egyedül írtad, de biztos volt, akivel a stúdióban dolgoztál, vagy akinek korai stádiumban már megmutattad a dalokat. 
Szekeres A.: Somogyvári Danit emelném ki itt elsősorban. Bármilyen ötletem volt, akár már a demószinten is kész hangszerelések készültek és együtt alakítottuk, tehát neki nagyon nagy szerepe van ebben a lemezben. Nyilván a nagy részét egyedül írtam, de ki tudnék emelni azért arcokat. Például Czipó Laci, aki Dublinban talált meg minket.
Rockbook: Vele csináltad a Kivándorlókat.
Szekeres A.:
Igen, gyakorlatilag ott egy manzárdszobában elhajolva írtuk Attilával a dalt a szövegre. Őt egyébként ki is hagytam a borítóról, és mondta is, hogy az utolsó versszakot azt ő írta. Mondtam Attila, én ezt nem tudtam, nem emlékeztem rá. De akkor még ez nem volt tervben, hogy az én szólólemezemen fog kikötni ez a dal. Azt hittük, hogy Czipó Laci majd megcsinálja. Ő szervezte be a Ganxstát is, és nagyon pengén megcsinálta. Élmény volt dolgozni vele.

A teljes interú a rockbook.hu oldalon ITT elérhető

A pár napja feltöltött videoklipben, illetve a dalban Szekeres András mellett Czipó Laci, és Ganxsta Zolee is szerepel. Közös dalukat fogadjátok sok szeretettel.

Dunaujvaros