Helló Dunaújváros! – Vol. 2.

Nem engedhetjük el a nyarat olyan könnyen, pláne ha az elmúlt hónapokban ilyen zenékkel jelentkeztek dunaújvárosi szálakkal rendelkező előadóművészeink, zenekarjaink. Lássuk, hallgassuk hát, HELLÓ DUNAÚJVÁROS!

Big Fat Mama – Whole lotta Water
Kelemen Angelikát azt hiszem nem kell bemutatni senkinek, örök vidám természete, és rendkívüli hangja azt hiszem biztosíték arra, hogy ha mikrofont kap bármilyen formációban is, a siker nem maradhat el. Hát ilyen a Big Fat Mama is, reméljük még hallunk róluk!

Frenk – Jobb megijedni
A nagy “visszatérő”, egy új dal a készülő lemezről, és egy interjú. ITT

Quimby – Üzenet nincs
A Dunaújvárosból indult zenekar tavaly ünnepelte 25. születésnapját, a kezdetekről ITT írtam, de utána sem pihennek a zenészek, új klipjükről, Kiss Tibi a következőket nyilatkozta:

A dal egy képzeletbeli tengerparti városban játszódik, szellősen ehhez a környezethez fűződő kalandokról és érzésekről szól. Enyhén filozofikus, szemlélődő szemszögből vizsgálja külső és belső világunkat. Zeneileg latinos, laza, táncos szertartás, ami amolyan tűz körül táncolós hangulat.

A klip az Umbrella támogatásával készült, rendezője Emil Goodman így beszél a videó születéséről:

Nagy kihívás úgy készíteni klipet, ahogy sok évvel ezelőtt szerettem csinálni. Egyedül, gyors trükköket alkalmazva, sokszor szabadon asszociálva készítve a jeleneteket. Így a legtöbb jelenet reggel kávé mellett lett kitalálva, aminek estére már el is kellett készülnie. A hosszú dal és a dinamikus vágás miatt sok jelenetet kellett gyártani, így egy hosszú napba négy teljesen kész jelenetnek is bele kellett férnie. A zenekar tele van izgalmas vizuális ötlettel, azok egy részét is beleépítettem. Kevert technikával zöld háttér előtt felvett jelenetek kerültek a digitálisan épített környezetbe. A filmecske egy tengerparti városka éjszakájába mutat bele ahol egy párhuzamos világ történései egyre jobban épülnek bele a való világba. A zene táncra perdíti az ember belső világát. A zene ritmusáról nekem mindig egyfajta szeánsz jutott eszembe így az is egy fő motívum lett. A csillagász belelát a túlvilágba. A buszon utazó könyvet olvas, és a képek megjelennek a fejében…

Beatkoho – Zaj
Nincs megállás a ritmus- és szövegvilágban, ez a ZAJ pedig biztos vagyok benne, hogy senkinek sem árthat.

Mocskos Márka – Kiváló Magyar Ízek
Ez aztán biztos, hogy ízleni fog. Kiváló lett! Klippremierről a castellum.do is beszámolt ITT.

Random Trip – Zenehíd
Röviden arról, hogy mi is ez az egész:
A Random Trip a főváros egyik legmenőbb improvizatív koncertsorozata, nincsenek műfaji határok, keveredik benne a jazz, a soul és a freestyle rögtönzése, Budapest éjszakai zenei életének ismert zenészeivel, énekeseivel, MC-ivel, DJ-ivel. Nos itt énekel Koszi Janka is, nagy-nagy örömünkre.
Pörögjön hát a Zenehíd, pörögjenek a nyelvek. Random Tripről bővebben: ITT.

Koszi Janka – Restart
Janka tavaly, 2016-ban robbant be a magyar hazai könnyűzene élvonalába, és kívánjuk, hogy még nagyon sokáig maradjon is ott! A Hol voltál? című dala épp egy éve jelent meg, most meg itt van már a soron következő slágergyanús dal, a Restart.

Mentős Laci és Czimmermann Kitti – Ma lüktet bennünk a hangulat
Igazi mulatós nyári sláger. Kitti fiatalsága ellenére már korán a zenei pálya mellett tette le a voksát, erről a tavalyi castellumos cikkben is olvashattunk, most épp ebben a műfajban próbálja ki magát, feszegeti a határait, reméljük lesz még hova tovább lépni! Drukkolok!

Raul és Ábrahám
Nincs megállás a közös munkában, és a sikerek sem maradhatnak el.

Horváth Tamás – Bajnokká válni, Suttogj
Tamás igazi slágergyáros, nehéz is volt válogatni, így most rendkívüli alkalommal két dalt is betettem a listára. Szóljon hát a diákolimpia himnusza a “Bajnokká válni”, és az eurovíziós válogatót is megjárt Veres-Kovács Petrával közösen készített Suttogj.

Dunaujvaros