3 éve szemelvények


Épülőben a Béke 2 városrész

Egészen pontosan 3 éve, 2013 május elsején került fel az első blogbejegyzés, amiből nem sokkal később kialakult a Szemelvények Dunaújváros történetéből sorozat. 1958 május elsejei eseményekkel kezdődött minden… Most, 3 évvel később, 45 számozott, és némi kiegészítő, számozatlan bejegyzés van az oldalon, (6), ami valamilyen szinten Dunaújváros történetéhez szorosabban kapcsolódik, és még rengeteg anyag van, ami feldolgozásra vár. Szeretném azt ígérni, hogy rendszeres időközönként kerülnek fel az anyagok, de ez így, ebben a formában sajnos nem lenne igaz, ez az igazából hobbi szinten működtetett rendszer sajnos ennyit enged, hol jobban megy, mint az utóbbi pár napban, hol kevésbé.


utóbbi napok várostörténeti bejegyzései, a legnépszerűbbek…

Aki nem szeretne lemaradni egyetlen bejegyzésről sem, iratkozzon fel a várostörténeti facebook oldalra,

vagy kövesse rendszeresen a blog várostörténeti részét, amit közvetlenül itt lehet elérni, lehet könyvjelzőzni…

SZEMELVÉNYEK DUNAÚJVÁROS TÖRTÉNETÉBŐL

A várostörténeti blog létrejöttéről korábban már írtam, ez itt olvasható, innen elérhető:

Várostörténeti visszatekintők

Aki pedig a korábbi sztalinvaros.uw.hu oldalra kíváncsi, egy kicsit lebutított verzióját tettem elérhetővé, én is néha innen gyűjtök ki újra anyagokat. Ami már nem működik: vendégkönyv, képeslapküldő. Természetesen ezen a felületen már nem lesz frissítés.

sztalinvaros.htomi77.hu

Gergely Ákos barátommal együtt 5 éve összeállítottunk egy 60 kérdéses kérdéssort, amivel tesztelhetitek mennyit tudtok, vagy épp nem tudtok városunkról, bevallom, én sem tudom mindegyikre a választ azonnal. Ezt a kvíz itt található:


Mennyit (nem) tudsz Dunaújvárosról?

Köszönöm, hogy ennyien követitek a bejegyzéseket, köszönöm a könyvtárnak, hogy időnként anyaggyűjtés céljából birtokba vehetem a könyvespolcokat, illetve köszönet a családnak, hogy néha engedik, hogy elmerüljek a régi kiadványokban, újságokban, és a képek halmazában. Ígérem, folytatom!

Dunaujvaros