Koncertek a Szentháromság templomban

A Pentele Bartáti Kör egyesületének szervezésében idén szeptemberben már második alkalommal várták a komolyzene szerelmeseit. Az amúgy ritkán használt pentelei Szentháromság templom történelmi falai között egy kicsit megpihenve, meghitt környezetben csendülhettek fel a dallamok már nyár elején egy jótékonysági koncert keretében, majd szeptember végén egy zenei matinékoncert alkalmával ismerkedhettünk meg a többek között a templommal is. A koncerteken fellépő művészek, zenészek, énekesek színvonalas műsorral örvendeztették meg mindkét alkalommal az egybegyűlteket.

2022. június 12. – Jótékonysági koncert

Fellépők:
Móricz Zsigmond Általános Iskola kórusai
Pálinkás Eszter Ágnes és Beke Beáta duója
Németh Irma szólóének
Teleki Miklós orgonaművész
Őze Áron színművész
dunaföldvári Annamatia Női Kórus és a Bölcskei Női Kar
Dunaújvárosi Vegyeskar

2022. szeptember 24. – Matiné koncert

Fellépők:
Pálinkás Eszter Ágnes fuvolaszóló
dunaföldvári Annamatia Női Kórus és a Bölcskei Női Kar
Római Katolikus Egyházközség Templomi Kórusa

Köszönjük a szervezőknek a fáradhatatlan munkát, vendéglátóinknak a csodálatos helyszínt, természetesen a fellépőknek a részvételt, és mi sem természetesebb, a közönségnek, hogy együtt tölthettük ezt a kis időt. Reméljük a megkezdett zenei sorozat nem szakad meg, és hamarosan újra találkozhatunk egy hasonlóan nagyszerű, nívós koncerten.

A Matiné koncerten, illetve az azt megelőző napon, a nyitott templomok hetének keretén belül, megtekinthettük a Ráctemplomot, illetve a Szentháromság templom kincseit, csodálatos belső díszeit. Köszönjük az idegenvezetést Farkas Izabellának, Csupity Simonnak, és dr. Fekete Gábornak akiktől nagyon részletes információkat kaphattunk a templomok történetéről.

Az alábbi galériákban ugyan csak képek vannak, de ígérjük, amint lesz ismét templomtúra, szólni fogunk!

2022. 09. 23. Látogatás a Ráctemplomban – képek

2022. 09. 24. Látogatás és koncert a Római Katolikus templomban – képek

Dunaujvaros