Dallam Klub 2400 – Jeanny és Tycs

Az oldal olvasói tavaly augusztusban találkozhattak először a dunaújvárosi rapperpárossal, akik azóta is folyamatosan készítik a dalokat. Munka, család mellett. Fáradhatatlanul, őszintén, ahogy ez a videókon is iátszik. Egy műfaj, mégis két külön karakter, két előadó, Jeanny, és Tycs. Alkalmanként pedig közös dalok is készülnek saját kis műhelyükben. Az Elégtetek című új közös munkájuk eredménye május utolsó napján érkezett, ebből az alkalomból próbáltam faggatni a két alkotót.


Jeanny és Tycs – remek páros

Jeanny:
Szeretünk közösen dolgozni és együtt rappelni.A téma az álltalában jön magától és külön megírjuk a saját részünket. Mindenkinek van ötlete és abból lesz egy kafa ötlet.

Tycs:
Az új közös dalunk, az ELÉGTETEK egy hirtelen, szinte azonnali ötletként jött. Én mostanában kevésbé vagyok aktív rappelés terén, mint Jeanny és ezért szoktam is hallgatni egy keveset.
Egyik este egy átlag beszélgetés közben felém fordult és megkérdezte, hogy ha már egyedül nem, akkor miért nem csinálunk egy közös zenét, mivel alkalmanként kapunk is ilyen kérdéseket hallgatóktól. Válaszként annyit mondtam, hogy jó, de akkor választok én egy alapot. Kb 20 perc elteltével szóltam is neki, hogy kész a refrén, aminek felettébb örült! És azt hiszem még aznap este meg is írtuk a szöveget. Alapvetően mindketten magunknak írjuk a szövegeinket. itt szeretném megjegyezni, én szinte mindig kizárva a külvilágot írok, magamban. Fejhallgató fel és mehet a móka! Leírásnál már tudom, mit hogyan fogok kimondani. Gyakran a felvételig nem is rappelem el hangosan a részeim. Jeanny viszont pont ellenkezőleg, hangosan, kimondva teszi ezt. Ő szereti elgyakorolni, amit csinál és gyakori, hogy demót is vesz fel a rendes felvétel előtt. Ami amúgy teljesen jó hozzáállás, sokan mások is így csinálják. Én a kezdetektől hozzászoktam az néma íráshoz, így nehéz kilépnem ebből, de őszintén… nem is akarok.
Két külön karakter, mindegyikőnket más dolgok inspirálnak meg. Eleve egy nő máshogy él meg dolgokat, mint egy férfi. Ami teljesen természetes dolog. Mindketten rettentően makacsak vagyunk, így ha egyikőnk tanáccsal látná el a másikat, gyakran süket fülekre talál. Ötleteket témákhoz vegyesen merítünk egymásból és a minket ért atrocitásokból. Én kb 14 éve  kezdtem el rappelni Jeanny pedig nagyjából 2 éve.

Szív és lélek ennyi az egész, ha szereted és akarod, menni fog!

Tycs amúgy az elmúlt időszakban FanatiCru, barájtával közösen alapított formáció dalait is újra közzétette, ezeket is érdemes megtekinteni youtube csatornáján.

  Tycs feltöltött videói

Tycs a facebookon

Jeanny sem tétlenkedett, az elmúlt időszakban elkészül új saját dala is, melynek címe: Minden rendben. Sok szeretettel ajánljuk!

Jeanny a facebookon

Dunaujvaros