Dallam Klub 2400 – Dante

Szemtelenül fiatalok, tele vannak energiával, ötletekkel, magukkal hordozott értékekkel, és ha még hozzá teszem, hogy az együttes énekesének zenei karrierjét volt szerencsém végigkövetni, azt hiszem lenne miről mesélni napestig. De most nem a múltról lesz szó, hanem egy új zenekar, a DANTE bemutatkozó albumáról.

A zenekar tagjai

  • Varga-Huszti Máté – ének, elektromos gitár, basszus gitár
  • Várai Áron – furulya, duda, vokál
  • Herczegh Péter – trombita, vokál, percussion
  • Muhi Áron “Fátyesz” – dobok
  • Szép Domán – ének, vokál, ritmus gitár, szájharmonika

Krómozott fémlap helyett a rozsdás csavar feje, első kiadású Ady kötet, az új kés helyett öregapád bicskája. Talán ez a Dante-életérzés.
A dalok nagyrészt Máté verseit vették alapul, amiket többnyire Domán álmodott kottára. A páros 2018-ban kezdte lefektetni a zenekar alapjait, egy színészlakás konyhájában. Mindenhez hozzányúltak ami nem fekete és fehér, alapvetően csak az foglalkoztatta őket, hogy valami olyannal álljanak elő, ami él. Aminek szaga és íze van, amit érdemes elmesélni, amit jó ha hallasz. Amit hallanod kéne. Persze a Dante akkor kezdett el macska alakot ölteni, amikor Petya belefújt a trombitába. Felnyávogott Áron dudaszólójánál, és valósággal doromboláshoz fogott amikor megérkeztek Fátyesz dobtémái.
Így alakult meg az az esszencia, amik a perceket órákba helyezték. Aztán az így elkészült zenei-érzelmi lenyomat lett az a Kalendárium, ami végül mindenkinek befér majd a zsebébe.

KALENDÁRIUM

Világzenei örömzene – nem csak macskásoknak!

További friss tartalmakért, információkért keressétek a zenekart az alábbi oldalakon:

   www.facebook.com/dantezenekar/

    instagram.com/thedantemusic

Dunaujvaros