Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

VIII. Szent Pantaleon gyalogzarándoklat

július 29 @ 07:30 - 18:00

Az orvosok, a Dunaújvárosi járás, a bizánci keresztények és a magyarországi görögök zarándoklata

2023. július 29-én szombaton ismét sor kerül a Kalota József protopresbiter által kezdeményezett Szent Pantaleon zarándoklatra. Az idei évben a Dunaújváros Beloiannisz közötti, mintegy 33 kilométeres, út megtételével a mai Dunaújváros (Dunapentele) mellett levő egykori görög alapítású Szent Panteleimon monostor lakóiról és a névadó orvos-vértanúról emlékeznek meg a résztvevők. A zarándokok megáldása reggel 7,30 órakor a Dunai Révkikötőnél történik, ezt követően indul a gyalogos menet Rácalmásra- Kulcsra – Adonyba majd Iváncsára. A kisebb résztáv megtételére vállalkozók kb. 12 órakor a kulcsi sportpályánál csatlakozhatnak a már úton lévőkhöz. Érkezésük Beloianniszba 17-18 óra körül várható. Minden zarándok az út megtételére saját jó egészségének ismeretében saját felelősségre vállalkozzon.
A hagyományoknak megfelelően Szent Miklós előzarándoklat is megrendezésre kerül 2023. július 15-én szombaton Szigetszentmiklós és Lórév között.
A Beloianniszi Szent Demeter Görögkeleti Egyházközség, a Szent Pantaleon Kórház és a Pentele Hagyományőrző Egyesület szervezésében megvalósuló zarándoklatról további felvilágosítást ad és a jelentkezéseket fogadja:
Dunaujvaros

Részletek

Dátum:
július 29
Időpont:
07:30 - 18:00
Esemény kategória:

Helyszín

Dunaújváros
Magyarország