Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

KineDok – Szabad Szemmel: Davoria

szeptember 19 @ 18:00 - 20:00

2023. szeptember 19-én 18 órakor újra indul a Kortárs Művészeti Intézetben a KineDok Filmklub. A 2016-ban indult, nagysikerű dokumentumfilm-sorozatot idén ősztől a Szertelen Házból kiváló csoporttal együttdolgozva, Szabad Szemmel címen folytatjuk tovább.
Havi egy alkalommal várjuk az érzékeny társadalmi problémákat feldolgozó, jobbára kelet-európai dokumentumfilmek iránt érdeklődőket!
Az évad sorozatnyitója a Davoria című magyar film (2021, 59’) lesz a Kortárs Művészeti Intézet – Dunaújváros (ICA-D) pincegalériájában.
A Davoria csoport tagjai kiszakadva a szórakoztatóipar profitorientált világából, az olyan találkozásokban hisznek, amelyek empátián és elfogadáson alapuló közösségeket építenek. Ehhez a zene eszközét használják: elhagyatott gyárakban rendeznek ingyenes techno bulikat.
A film válaszokat keres arra, hogyan lehet a mai virtuális terekben, okoseszközökön tobzódó fogyasztói társadalmunkban valós élményeket átélni, igazi személyes kapcsolatokat építeni.
Gyökér Róbert rendező-producer több dokumentumfilm-fesztiválon komoly elismeréseket kapott alkotása ezt a csoportot követi nyomon, és bepillantást enged sajátos filozófiájukba is.
A vetítés után kötetlen műhelybeszélgetést tervezünk a látottakról – az esemény nyitott, minden érdeklődőt szeretettel várunk!
Dunaujvaros

Részletek

Dátum:
szeptember 19
Időpont:
18:00 - 20:00
Esemény kategória:
Honlap:
https://www.facebook.com/events/846032323768276

Helyszín

Kortárs Művészeti Intézet
Vasmű út 12.
Dunaújváros, 2400 Magyarország