Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

A Herner Ferike faterja // filmvetítés és beszélgetés

2023-12-05 @ 17:00 - 19:00

REGISZTRÁCIÓHOZ KÖTÖTT
A Háy János drámájából és a Pinceszínház Börcsök Enikő által rendezett előadásából filmre adaptált A Herner Ferike faterja című film vetítése, melyet követően Kurucz Gergely beszélget a film rendezőjével, Kovács Gábor Attilával.
Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni az icadunaujvaros@gmail.com email címen lehet.
HÁY JÁNOS: A HERNER FERIKE FATERJA
Valahol Magyarországon egy kis faluban három közmunkás évről-évre ugyanazt az árkot ássa, közben napról-napra ugyanarról beszélgetnek.
Az egyikük, Béla megtudja, hogy a TV híradó mutatta egy régi osztálytársukat, Herner Ferikét, akinek az apja volt a falu rendőre gyerekkorukban. Béla felidézi, ahogyan annak idején egy kettőjük közötti gyerekes konfliktus hogyan nőtt nagyra, és miközben egyre több részletre emlékszik vissza, kapiskálni kezdi, hogy az emberi sorsok generációról-generációra ismétlődnek, és ugyanannyira állandóak, mint az előttük húzódó, folyton ugyanolyan árok.
A komikus és időnként fájdalmasan elgondolkoztató történet két idősík bemutatásán keresztül keres válaszokat az egyéntől az egész világig kiterjedő kérdésekre: Isten kezében vagyunk-e, vagy Isten bennünk van és ezáltal magunk alakíthatjuk a sorsunkat?
Háy János, a népszerű magyar író színművéből, a Ferencvárosi Pinceszínház előadása alapján, a rendezője, Börcsök Enikő emlékére készült film.
Szereplők:
Kaszás Gergő, Borbiczki Ferenc, Lázár Balázs, Juhász Réka, Buza Tímea, Molnár Csaba, Jánosi Ferenc, Tallián Mariann, Majoros Levente, Klemanovits Milán
Rendező, forgatókönyvíró: Kovács Gábor Attila
Producer: Noveczky Tamás, Fülöp Péter, Pálmai Zoltán
Executive producer: Sztarenki Pál
Fényképezte: Csíkszentmihályi Ajnácska
Látványtervező: Lukács Mihály, Lukács Máté
Vágó: Kovács Gábor Attila
Zeneszerző: Hibsch Sándor
Hangutómunka: Puszta Márk
Külön köszönet: Soós Péter
Dunaujvaros

Részletek

Dátum:
2023-12-05
Időpont:
17:00 - 19:00
Esemény kategória:
Honlap:
https://www.facebook.com/events/1135245877862026

Helyszín

KMI