Orgonák éjszakája

Rendhagyó Orgonák éjszakája programmal várják az érdeklődőket augusztus 7-én, holnap délelőtt 10 órától este 10 óráig az Egavgélikus templomban. A nyitott és ingyenes eseményen megtekinthető a hangszerek királynője, az orgona, ráadásul nem is csak egy. Ugyan csak egy működőképes és megszólaltatható, de a karzaton ott várja az összeszerelést a németországi Fellbachból érkezett nagyobb, komolyabb, un. 17 regiszteres kétmanuálos hangszer. Összehasonlításképpen: a jelenleg használatban lévő “kistestvére” 5 regiszteres, egy manuálos orgona, mely 1997 óta szolgálja a gyülekezetet.

Orgonák éjszakája

mikor: augusztus 7. 10:00-22:00
hol: Evangélikus templom, Dunaújváros, Szilágyi Erzsébet út 34.

Az új hangszer több ezer darabban várja, hogy  újra megszólalhasson, de ez sajnos nem olyan egyszerű, és ennek költségeinek fedezésére gyűjtést indítanak. Helyszínen személyesen, de akár átutalással is lehet támogatni az összeszerelést.

Támogatást, adományokat a következő számlaszámra várják:

Dunaújvárosi Evangélikus Egyházközség

11736037-20012450-00000000

Megjegyzésbe pedig kerüljön bele: ORGONA

Köszönjük!

Bízunk benne, hogy a kívánt összeg mielőbb összejön, és hamarosan egy új, komolyabb orgonával lesz gazdagabb nem csak az egyházközség, hanem a város talán nem túlzás, de legszebb koncertterme.

Képek, további, bővebb információ:
Stermeczki András evangélikus lelkész

Dunaujvaros