Sajátos Firkák

Hétfőn 18 órakor az MMK-ban Sajátos Firkák címmel nyílik meg Bartháné Markovics Zsuzsanna kiállítása.
Zsuzsanna képeivel a közösségi oldalakon rendszerint találkozhatunk, szinte fáradhatatlanul ontja magából a szebbnél szebb alkotásokat. Egyszerűek, vidámak, öröm nézegetni a képeit országhatárokon belül, és kívül is. Valószínűleg így volt ezzel Zsuzsanna havannai ismerőse is, aki a következő videót készítette az elkészült remekművekből:

Szinte hihetetlen, de Zsuzsanna komolyabban csak egy éve kezdte el ezt a sajátságos művészeti terápiát, láthatóan, érezhetően szívből érkeznek a vonalak, egyszerű, néha színesebb formát öltve. Izgalmas,  játék, nem csak az alkotónak, de a nézőnek is.  Néha még címet sem kap az elkészült “firka”, nem véletlenül. Érdekes kísérlet lehet, vajon kinek, mit mondanak a látottak?

Zsuzsanna képeivel itt az oldalon is találkozhattak már az olvasók, mérhetetlenül nagy köszönet érte, hogy lehetőséget kaptunk arra, hogy a város történetével foglalkozó bejegyzések mellett sajátságos firkáival is megismerkedhessünk. Most pedig egy egészen új közegben, egy kiállítótér lesz megtöltve Zsuzsanna mosolyával, és elkészült, kiválogatott alkotásaival. Szét lehet-e választani az alkotót és az alkotásokat? Véleményem szerint nem. Ettől lesznek az alkotások SAJÁTOS FIRKÁK. Pedig… ezek már annál többek!

Találkozzunk HÉTFŐN 18 órakor az MMK-ban!

Zsuzsi és a sajátos rajzos firkái – duol.hu

Dunaujvaros