Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Stresszoldó jóga

július 9 @ 19:30 - 20:30

A mai nyugati világ életritmusában rank nehezedő stress remek ellenszere a keleten használt jóga és meditáció. A jóga nemcsak a leghatásosabb, de a legtermészetesebb gyógymódja is a stressz kezelésének. Segítségével kiadhatod magadból a felgyülemlett feszültséget és megfelelő mennyiségű boldogsághormonhoz is juthatsz. Tudományos kísérletek bizonyítják, hogy a gyakorlatok során az elme más állapotba kerül, az agytevékenység megváltozik. A jóga gyakorlatai hatással vannak a légzésedre, a testedre, az érzéseidre és a tudatodra.
A jógagyakorlatok során olyan relaxált állapotba kerülünk, amelyben agyunk kizárja a külső stresszkeltő ingereket, és nem engedi a szervezetnek, hogy ezekre a stresszorokra túlzott válaszreakciót adjon. Ezáltal nem alakulnak ki a szorongás jelei, szabályosan lélegzünk, a szervek vérellátása egyenletes, az egész szervezet összehangoltabban működik, a test működés kiegyensúlyozottabb állapotba kerül, segít az agynak még relaxáltabbá válni.
A stressz számos élethelyzetben és számos módon jelentkezhet. Az erős érzelmek hatására összehúzódnak, megfeszülnek az izmok és az erek, megváltozik az emésztés és a légzés, ugyanakkor romlik az immunrendszer működése. Mindannyian tapasztalhattunk már hasonlót a saját életünkben is, vizsgaidőszakban, vagy amikor valamilyen kapcsolati nehézséggel küzdöttünk. Ilyenkor nem tudunk rendesen pihenni-aludni, vagy akár jobban kívánjuk az egészségtelen, de vigaszt nyújtó ételeket. Hogyan segíthet a stressz kezelésében a jóga?

A részvételhez előzetes regisztrációhoz kötött, a korlátozott férőhely miatt. Kérlek ha szeretnél jönni írj egy üzenetet az info@jogaklub.hu e-mail címre.

Az esti relaxációs gyakorlást Kádár Mónika jógaoktató vezeti.
Az eseményhez való hozzájárulás 1.800,- Ft vagy egy alkalom a jóga bérletedből

Dunaujvaros

Részletek

Dátum:
július 9
Időpont:
19:30 - 20:30
Esemény kategória:
Honlap:
https://www.facebook.com/events/584739862427323/

Helyszín

Egészségház
Liget köz 7.
Dunaújváros, 2400 Magyarország