Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Ökumenikus Imahét

január 23 @ 17:00 - 18:00

Ökumenikus Imahét Dunaújvárosban

A keresztények egységéért

Ebben az évben az ökumenikus imahetet január 20-tól január 24-ig (hétfőtől péntekig) tartják Dunaújvárosban a történelmi keresztény egyházak és gyülekezetek. A több mint 100 éves hagyománnyal rendelkező ökumenikus imahét rendezvénysorozatra városunkban a két római katolikus templom mellett az evangélikus, a református, valamint a baptista templomban kerül sor, és természetesen részt vesznek rajta a jelenleg templomukat építő görög katolikusok is.

Jézus Krisztushoz közelednek, hogy ezáltal legyenek egymáshoz is közelebb.

Az imahét a krisztushívők egységének erősítője, Jézus Krisztusba vetett hitük kifejezője és közös tanúságtétel a világ előtt. A történelem során bekövetkezett egyházszakadások után a keresztények egységére való törekvés több síkon jelentkezik: a szeretetkapcsolat szintjén, az imádság szintjén, valamint hittan és hitbéli párbeszéd szintjén. Általánosan elfogadott vezérelv, hogy a történelmi keresztény egyházak és gyülekezetek Jézus Krisztushoz – mint központhoz – közeledjenek, hogy ezáltal egymáshoz is közelebb kerüljenek.

Meglátogatják a „szomszédot”

Az imahét alkalmaira január 20-tól január 24-ig (hétfőtől péntekig), naponta egységesen este 17 órai kezdettel kerül sor:

  • Január 20-án (hétfőn) a Magyar út és Temető út sarkán található óvárosi Szentháromság római katolikus templomban – a görög katolikus rítus szervezésében – Braun Ervin baptista gondnok igehirdetése hallgatható.
  • Január 21-én (kedden) a Petőfi Sándor út és Venyimi út elágazásánál elhelyezkedő baptista templomban Jakab Erika református lelkész tanításából meríthetnek az érdeklődők.
  • Január 22-én (szerdán) Újtelepen az Aranyvölgyi út Szilágyi Erzsébet úti kereszteződénél álló evangélikus templomban Kovács István görög katolikus parókus tart beszédet.
  • Január 23-án (csütörtökön) az Óváros Duna-part felé tartó utcájában elhelyezkedő református templomban Baltási Nándor római katolikus plébános, szentszéki bíró mond beszédet.
  • Január 24-én (pénteken) a belváros közeli Krisztus király római katolikus főtemplomban zárul az imahét: a nagytemplomban Stermeczki András evangélikus lelkész elmélkedését hallhatják az érdeklődők.

Dunaujvaros

Részletek

Dátum:
január 23
Időpont:
17:00 - 18:00
Esemény kategória:

Helyszín

Református templom
Szent István utca 7.
Dunaújváros, 2400 Magyarország