Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Meseműhely

január 16 @ 15:00 - 17:00

– Január 16. csütörtökön 17 órától a dunaújvárosi József Attila Könyvtár emeleti termében Mesecsoport Pável István Zsolttal.
Néhány gondolat a meséhez:
Adjon Isten mesékben élő vándor!
Bizonyára emlékszel még, hogy előző mesénkben (Az eső ura) megtapasztaltuk az eső, mint természeti erő áldásos és megsemmisítő erejét. Átbeszéltük mi történik akkor, ha az ember kezébe kerül e hatalom, bánni tud-e vele, vagy ostobán saját kénye kedvére mozgatja azt. Hősünk az első „esőcsinálásakor” megbotlik, de aztán szerencsére javítja hibáit, és a természet rendje szerint folytatja már Isteni tevékenységét, világára bőséget, áldást hozva.
Elkövetkező mesénkben a „szél fog fújni”. Ne ijedj meg aggodalomra semmi ok! Most nem tornádóként fog végigsöpörni rajtunk, hanem a bölcsességét villantja meg nekünk. Eldúdolja, hogy minden, ami élő, egy természeti rendező elv szerint működik, amiért nem lehet és kell senkit se felelősségre vonni. Hogyan érzékelhető e rendező elv a falu népében, a kígyóban, a paraszt emberben, hogy mi a véleménye erről a fügefának, a folyónak, a fűnek és hogyan tesz rendet ebben a zavarosnak mondható történetben a szél?! Titkok ezek, de csak a következő mese csoportig, mert ott minderre fény derül!
Szeretettel várunk!
Pável István Zsolt

Dunaujvaros

Részletek

Dátum:
január 16
Időpont:
15:00 - 17:00
Esemény kategória:

Helyszín

József Attila Könyvtár
Apáczai Csere János út 9.
Dunaújváros, 2400 Magyarország