Események betöltése

« Összes Események

Európai Mobilitási Hét

szeptember 16 - szeptember 22

Az önkormányzat idén is csatlakozott a szeptember 16 – 22. között megrendezett Európai Mobilitási Héthez. Az eseménysorozat célja a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítése. A rendezvény részeként ebben az évben is lesz egyebek mellett a már hagyománynak számító “Tiszta utcák, tiszta terek” várostakarítási akció és “Hivatali Zöld Nap”, de szeptember 22-én az Autómentes Napon például ingyen utazhatunk a helyi autóbuszjáratokon. A programokra minden érdeklődőt szeretettel várunk, jelentkezni a mellékelt dokumentum kitöltésével lehet. A részletes programokat a kattintás után olvashatják.

2020. 09. 16 – 22. „Tiszta utcák, tiszta terek”
Takarítási akció a város szabadon választott részén. Zsákokat és kesztyűket biztosítunk a jelentkezőknek, korlátozott számban.
Jelentkezni e-mailben a kornyved@pmh.dunanet.hu címen, vagy telefonon: 25/544-301, 25/544-146, 25/544-139.

2020.09.16. szerda „Hivatali Zöld Nap”
Helyszín: Városháza tér 1-2., a Városháza előtt.
Időpont: 9:00 – 14:00 óra között
Betekinthetnek a hivatal „zöld” munkájába: a légszennyezés, zaj elleni védelem, vízminőség vizsgálatok, környezetbarát közlekedés, klímavédelem, klímatudatosság témakörökben, eszközök bemutatása, kipróbálási lehetőségek.

2020.09.22kedd „Klímavédelmi Akciónap és Autómentes Nap – Élhető éghajlatért”
Helyszín: Vasvári Pál Általános Iskola előtti téren a Petőfi ligetben
Időpont: 9:00 – 14:00 óra között

„Kerékpáros ügyességi akadálypálya”, amit bárki kipróbálhat (aki teheti, kerékpárral jöjjön, jutalom jár az ügyeseknek)

„Környezetvédelmi és Klímavédelmi totó” a Dunaújvárosi Polgármesteri Hivatal standja érdekes kérdésekkel várja az érdeklődőket (a jól kitöltők, ajándékot kapnak)

„Dunaújvárosi Rendőrkapitányság standja” balesetmentes közlekedéssel kapcsolatos érdekes bemutató, vetélkedő, totó, ügyességi  gokart pálya várja a résztvevőket

 „Hulladékból Érték” Klímavédelemmel kapcsolatban várunk minden korosztály részéről saját készítésű plakátot vagy hulladékból készült ötletes szemléltető eszközöket, vagy a saját készítésű tárgyról készített fényképet és leírását. A benyújtott munkákat értékeljük, a legjobbakat kiállítjuk és díjazzuk a Klímavédelmi Akciónap és Autómentes Napon.

Szeptember 22-én a Volánbusz Zrt. Dunaújvárosban ingyenes közlekedést biztosít a dunaújvárosi helyi autóbuszjáratain!

Dunaujvaros

Részletek

Kezdés:
szeptember 16
Vége:
szeptember 22
Esemény kategória:
Honlap:
https://dunaujvaros.hu/hir/32363

Helyszín

Dunaújváros
Magyarország