Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

ANNE FRANK / monodráma

április 16 @ 19:00 - 21:00

A Múzsák Társulat szervezői és vezetői az előadást 14 éven felüli nézőknek, ifjúsági és felnőtt előadásként egyaránt ajánlják.

Író: Thuróczy Katalin

ANNE FRANK

A Múzsák Társulat előadása

Anne Frank naplóját a világ valamennyi országában ismerik, számtalan nyelvre fordították le.
Anne Németországban, tehetős zsidó családban született, és arról álmodozott, hogy híres író, újságíró lesz belőle. Vágya nem úgy teljesült, ahogy szerette volna, terveit elsöpörte a II. világháború.
A nácik hatalomra jutásának évében, 1933-ban családjával Németországból a biztonság reményében menekült Hollandiába. 1940-ben a németek elfoglalták Amszterdamot, és 1942 júliusában a nácik és a velük együttműködő hollandok megkezdték az ország zsidó lakosságának lengyelországi haláltáborokba történő deportálását. Erre a tervszerű népirtásra a görög eredetű holokauszt, illetve a héber soá, magyar történeti munkákban a vészkorszak kifejezések használatosak.
Anne menekülni kényszerült családjával, éveken át éltek az amszterdami Prinsengracht utca 263 alatti családi vállalkozás hátsó traktusában bujkálva, öszszezárva több más üldözött zsidóval. Az 1942. június 12. és 1944. augusztus 1. közötti időszakban vezette naplóját, amelyben a háború és a kirekesztettség érzésén túl, nyomon követhetjük egy nyílt eszű és szívű kamaszlány gondolatait, gondjait, életét, ahogy kislányból felnőtt nővé érik.

Köszönetnyilvánítás:
“Külön köszönetet szeretnék mondani a hangfelvételben szereplő művészeknek, az írónak, a rendezőnek, az Anne Frank House – Amsterdam munkatársainak, a Budaörsi PostART-nak és minden kedves kollégának, akik személyes közreműködésükkel az előadás létrehozását, annak megvalósulását támogatták.” – Tövispataki Beáta

SZEREPLŐK:

ANNE FRANK : Tövispataki Beáta

A HANGJÁTÉKOK SZEREPLŐI:
Apa: Őze Áron
Anya: Endrődi Ágnes
Margot: Bánfi Kata
Van Daan úr: Gyurity István
Van Daanné (Őnagysága): Vándor Éva
Peter Van Daan:Lőrincz Sándor
Dussel úr: Bregyán Péter
Peter Wessel: Jánosi Ferenc
Riporter: Harcsik Róbert
Katona: Kátai István

Rendező: Kátai István

KÉSZÜLT Anne Frank naplójának (ford: F. Solti Erzsébet és Sebők Éva) felhasználásával…

A jegyek ára: 3500 Ft / fő
A darab 1 felvonásban kerül bemutatásra, játékideje 90 perc.
Helyszín: Stúdióterem

Dunaujvaros

Részletek

Dátum:
április 16
Időpont:
19:00 - 21:00
Esemény kategória:

Helyszín

Bartók Színház
Bartók Béla tér 1.
Dunaújváros, 2400 Magyarország