Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

A dolog, mely elfelejtett testet ölteni

február 21 @ 18:00 - 22:00

A megnyitóra Budapestről ingyenes buszjárat indul, melyre az icadunaujvaros@gmail.com címen lehet jelentkezni, telefonszám megadásával.
Gyülekező: 2020. február 21., péntek, 16:15, a Vagon étterem előtti parkolóban, a Déli Pályaudvarral szemben, a Krisztina körút és a Vérmező sarkán.
Indulás: 16:30
A busz kb. 22:00 órakor érkezik vissza Budapestre. (Visszaindulás: 20:30)

Az „A dolog, amely elfelejtett testet ölteni” kiállításcím megmutatja, hogy Koronczi Endre projektjének sűrítményében a szélre koncentrál. Arra a jelenségre, aminek bár fizikai okait még iskolai tanulmányainkban megismertük, de lényegét, honnan hová tartását, eredetét, esszenciáját megragadni nem tudjuk. A kiállítás a néző számára izgalmas felfedezést ígér, amelyben láthatja Koronczi kutatásainak leglényegesebb elemeit, gyönyörű fotóit és videóit lebegő fóliákról, de ezen túl képzőművészeti kísérleteinek is tanúja lehet. A művész a szél közvetlen hatása alatt rajzokat, nagyméretű festményeket és egy tárgyegyüttest is készített, melyeknek első bemutatása Dunaújvárosban történik. A tárlat igazi csemegéje pedig egy minden termen átívelő installáció, ami a légmozgást a maga valóságában kívánja megmutatni.

A kiállítás a sokoldalú alkotásegyüttessel a világ szépségeinek értékelését sugallja. A szél és a műanyagok átértékelése nem a felelősségünk mentesítését jelenti, sőt, inkább azt, hogy a környezeti problémákkal teli környezetünkben, ha észrevesszük a mellettünk lappangó esztétikai értékeket, akkor arra is nagyobb figyelmet tudunk szentelni, hogy megóvjuk azt, ami megmentésre érdemes. (Petrányi Zsolt)

megnyitja: Simon Bettina & Borsik Miklós
a kiállítás kurátora: Petrányi Zsolt

a kiállítást az NKA támogatta

Dunaujvaros

Részletek

Dátum:
február 21
Időpont:
18:00 - 22:00
Esemény kategória:
Honlap:
https://www.facebook.com/events/2463102703939054/

Helyszín

Kortárs Művészeti Intézet
Vasmű út 12.
Dunaújváros, 2400 Magyarország